Holnap választanak diákigazgatót az adysok

Pénteken eldől, kinek adja át az iskola kulcsát az igazgatónő. A négy 11.-es osztály egész héten kampányolt a diáktársak kegyeiért. Az Adyban több évtizedes hagyomány a diákigazgató-választás. Bemutatjuk a jelölteket!

Színes egyenpólók kavalkádja. Reggeli kávé és tea. Nagyszüneti falatozások: hotdog, paprikás krumpli, vattacukor, szendvicsek, sütemények. Zenés-táncos szórakoztató bemutatók. A kampányoló 11. évfolyamosok mindent bevetnek azért, hogy meggyőzzék diáktársaikat: ők a legjobb osztály, az ő jelöltjük lenne a megfelelő diákigazgató. A kampányhét alatt csak a kreativitásuk szab határt annak, mivel igyekeznek szavazatokat szerezni a többi tanulótól és tanáraiktól.

Tagadhatatlan, hogy az adys diákok középiskolás éveinek a legemlékezetesebb napjai közé tartoznak a Diákhét, vagyis a kampány időszakának napjai. Gyakran még a korábbi években végzett tanulók is visszalátogatnak a pénteki választási napra, hogy megnézzék, kik az utódok, és milyen újdonságokkal próbálnak a diákigazgatói pozícióba kerülni.

A korábbi adys olvasóinknak most furcsának tűnhet, hogy nem végzős osztályok nevei állnak a kampányolók sorában. A múlt tanévben ugyanis némileg változtattak a szokáson: ezentúl az utolsó előtti évüket töltő osztályok kampányolnak. Így nem ütközik a felkészülés ideje az érettségikkel. Emellett pedig a választott diákigazgatónak egy egész tanéve lesz arra, hogy ígéreteit ténylegesen valóra váltsa.

A hét négy napján, hétfőtől csütörtökig a négy osztály egy-egy napon kap lehetőséget arra, hogy kampánynapján lenyűgözze a szavazókat. Ilyenkor filmelőzeteseket, táncokat és zenés produkciókat mutatnak be a nagyszünetben. Különböző finomságokkal készülnek a tanulóknak és diákoknak. Pénteken pedig a kampányfilmeket vetítik, amiken a jelöltek és csapatuk több hónapon át is készülhetnek: gyakran emlékeznek rá vissza úgy később is, mint életük legjobb alkotására. Ezután pedig vicces, játékos vetélkedő következik, amelyben a kampányoló osztályok összemérhetik erejüket.

Az osztályok egész heti, illetve pénteki teljesítménye alapján szavaznak a diáktársak. A legnagyobb befolyásoló erő azonban mindig a kampányfilmek sikere. Emellett az osztályfőnökök támogatása is gyakran nagy segítség a csapatoknak: akár a kampányfilmekben nyújtott remek alakításokkal, akár a szervezésben nyújtott segítséggel biztatják a diákokat, hogy szavazzanak az ő diákjaikra.

A négy osztály logója: a kampányfilmhez kapcsolódó, egyénileg tervezett ikonok (felső sor: 11.A és 11.C, alsó sor: 11.H és 11.B)
A négy osztály logója: a kampányfilmhez kapcsolódó, egyénileg tervezett ikonok (felső sor: 11.A és 11.C, alsó sor: 11.H és 11.B)

Idén négy osztály verseng a diákok és a tanárok kegyeiért: a 11.A, akik Hajdú Virágot jelölték, a 11.B Vojkovics Tamás „Toto” diákigazgató-jelölttel, Kovács Patrik és a 11.C osztály, valamint a 11.H és jelöltjük, Vojkovics Gábor.

„Immár 5 éve vagyunk egy csapat, és, ha bármilyen nehézség adódott mindig össze tudtunk fogni. A mindennapjaink jókedvvel telnek, mivel a fiúk mindig kitalálnak valamit az osztály szórakoztatására. Köztük van Gabi is, a jelöltünk, akinek humorérzéke határtalan és a kezdetektől fogva ő az összetartó erő az osztályban. Az elmúlt években, hetekben rengeteg minden történt velünk, sírtunk és nevettünk, de a lényeg, hogy jól szórakoztunk és egy remek csapattá kovácsolódtunk.” Mutatta be csapatát a 11.H osztál.

Itt megtekintheti a 11.H osztály kampányfilm-előzetesét:

A 11.C osztály jelöltje így mutatkozott be az Atádhírnek:

„Kovács Patrik vagyok, a 11.C osztály jelöltje. A felkészülési idő kemény volt… De remélem, hogy jól fogunk teljesíteni. Az osztályomról, hogy mit mondhatnék? Nos, nem vesz részt a kampányban az egész osztály, de azok, akik részt vesznek, nagyon közel kerültek egymáshoz. Reméljük, hogy elnyerjük a diákok/tanárok tetszését. U.i.: Nagyon örülök, hogy az osztályok összefogtak, segítik egymást, és jó barátságok alakultak!”

„Az egész osztály nagyon várta már ezt a hetet. Kicsit későn álltunk neki a munkálatoknak, de végülis minden össze állt, kisebb-nagyobb fennakadásokkal. Az osztályból mindenki kivette a részét a munkából, és szeretnék, ha jól sikerülne az egész hét. A többi osztálynak is köszönjük a segítséget!” Mondta a csapat munkájáról a mai napon kampányoló B osztály jelöltje, Vojkovics Tamás.

A 11.A osztály és jelöltjük, Hajdú Virág így mutatkozott be kérésünkre:

„Sziasztok! Mi vagyunk a 11.A. A legproblémásabb csapat. Akarom mondani, az EX-legproblémásabb. A kampány ugyanis igazi közösséggé formált minket. Nem számított a sok-sok koránkelés és áldozat, amelyet a közös célért meg kellett tenni, a lényeg mindig az volt, hogy jól érezzük magunkat. Ez, azt gondolom sikerült. A többi osztállyal közreműködve egy egész hétig tartó bulit csaptunk. Ezúton is köszönjük nektek! A kampánynak hála már nemcsak az órákon megszerzett ismeretekkel, hanem a kooperatív munka mikéntjének elsajátításával is bővült tudásunk. Örülünk, hogy a részesei lehetünk a valaha volt legösszetartóbb évfolyamnak és legvidámabb kampánynak.”

Sok sikert, jó szórakozást és életre szóló élményt kívánunk mindegyik osztálynak!

Holnap jelentkezünk a választás végeredményével.

(A nyitókép forrása: 11.C PrinCess Facebook oldala, a fotó a készítő tulajdonát képezi!)

Megosztás