Hospice világnapi jótékonysági koncert

Az idei világnap mottója: „Mert ÉN számítok!” Az Acoustic Classroom és a Roxínház léptek fel a csütörtöki jótékonysági rendezvényén. A bevételt az osztály szépítésére és az ápoltak komfortjának javítására fordítják.

Mindenkinek kijár a tisztesség és az emberi bánásmód: az emberi méltóság megőrzésén dolgoznak a hospice osztály ápolói nap mint nap. A súlyos betegség végstádiumában levő, elsősorban daganatos betegek humánus, összetett ellátását jelenti az ő szolgálatuk. Minden október második szombatja a nemzetközi hospice világnap. Idén az alábbi jelmondattal zajlott a megemlékezés: “Mert ÉN számítok!”

A Nagyatádi Kórház hospice osztályának vezetői jótékonysági koncerttel ünnepelte meg az itt dolgozók éves munkáját. Nagyatád Város polgármestere, Ormai István és a kórház igazgatója, Dr. Pósa István is ünnepi beszéddel köszönte meg az osztály 10 ápolójának munkáját.

A polgármester megköszönte az osztály dolgozóinak áldozatos munkáját
A polgármester megköszönte az osztály dolgozóinak áldozatos munkáját

A polgámester virágcsokrot nyújtott át az ápolóknak, melyet a főnővér, Vajdáné Horváth Erzsébet vett át az osztály nevében. Az önkormányzat pénzügyi támogatást is felajánlott, melyet a Paracelsus Népegészségügyi Alapítványon keresztül fogják az osztály betegeinek kényelmi fejlesztésére, és az ápolási környezet szépítésére fordítani. 

A koncert ingyenes volt, a résztvevők a bejáratnál kihelyezett urnában helyezhették el a felajánlásukat. A jó hangulatról a nagyatádi Acoustic Classroom és a kaposvári Roxínház zenészei gondoskodtak. 

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás