Hózáporok, eső, tavaszias idő – lesz minden a jövő héten

A jövő hét időjárása meglehetősen hektikusan alakul: több alkalommal is kell záporra, vagy éppen hózáporra számítani. A hét első felében a fagyos éjszakák is visszatérnek.

A heti előrejelzést a Metnet adminisztrátora, Varjas Kornél írta az Atádhírnek.

Hétfőn délelőtt változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap is, majd a déli óráktól kezdve délnyugat felől fokozatosan ismét megnövekszik a felhőzet, este már hószállingózás is előfordulhat.
Kedden a nap nagy részében erősen felhős lesz az ég, de napközben nem várható csapadék. Este viszont futó hózáporok kialakulhatnak. Szerdán átmenetileg szakadozottabb lesz felettünk a felhőzet, pár órára még a nap is kisüthet. Ezen a napon csapadékra már csak kicsi az esély, de azért nem lehet kizárni, hogy rövid ideig tartó hózápor kialakuljon.
Csütörtök egy meleg front felhőzete ér el bennünket, melyből kisebb havazás, majd egyre inkább havas eső, eső alakulhat ki, de jelentős csapadék nem lesz valószínű.
Pénteken továbbra is a felhőké lesz a főszerep, amikből ismételten számíthatunk csapadékra, ami ekkor már egyértelműen eső lesz. A hétvégén viszont egy hullámzó frontrendszer lesz felettünk, emiatt meglehetősen bizonytalan még a várható időjárás. Most úgy tűnik, hogy szombaton tavaszias meleg időnk lehet, amit vasárnapra egy hidegfront fordíthat vissza a télbe, jelentősebb csapadék kíséretében.

Jellemző hőmérsékletek:

Hétfő reggel: 0 fok körül
Hétfő délután: 5, 6 fok

Kedd reggel: -2, -1 fok
Kedd délután: 2, 4 fok

Szerda reggel: -2, -1 fok
Szerda délután: 4, 5 fok

Csütörtök reggel: -2, -1 fok
Csütörtök délután: 5, 6 fok

Péntek reggel: 1, 3 fok
Péntek délután: 9, 11 fok

Szombat reggel: 1, 3 fok
Szombat délután: 9, 11 fok

Vasárnap reggel: 1, 4 fok
Vasárnap délután: 0, 2 fok

Megosztás