Hull a hó, és hózik-zik-zik-zik…

A kitartóan hulló, sűrű hó befedte a talaj menti latyakréteget: este 10 órára már helyenként 4-5 centiméter hó fedte utcáinkat. A holnapi nap sem fog másként alakulni, készítsük elő a hócsizmát!

Reggel előreláthatólag minden gyerkőc előkapja a garázsból a szákót, és az apát azzal fogják nyúzni, hogy azon menjenek be az iskolába. A ma kora délután kezdődött havazás egész nap kitartó iramot diktálva mostanra puha hóréteggel vonta be a várost. A kinti hőmérséklet viszont még mindig csak épphogy fagypont körül alakult, így aztán a hó alatt lucskos latyak vár a ropogó fagyréteg helyett. Tekintsék meg városunkról készült esti havas fotókat, a képre kattintva megnyithatják a galériát:

Szent István király hóba öltözve
Szent István király hóba öltözve

Az első olyan hótömeget tpasztalhattuk idén, mely már alkalmas volt klasszikus hóember építésre is. Az alábbi, ismeretlen „szerzőjű” mű, alias hópingvin a Jókai utca és az Árpád utca találkozásánál áll. 

A katasztrófavédelem honlapja szerint délután nem történt baleset Somogyban, este viszont a Csurgó-Iharosberény útszakaszon megcsúszott az úttesten és árokba csapódott egy gépkocsi. Szerencsére a sofőrnek nem esett baja. 

Az előrejelzések holnapra is bőséges csapadékot jósolnak, szerdára pedig ugyan szárazságot, de kemény hideget. A reggeli tevékenységek közé ajánlatos beütemezni a hó eltakaírtását a járdáinkról, kocsijainkról, megelőzve a fagy okozta veszélyeket.

Megosztás