Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban

A nagyatádi páros, Horváth Dániel és Kiss János nyerte az Országos Lépcsőfutó Bajnokságot Budapesten a hétvégén. 3 perc hat másodperc alatt hódították meg a 23 emeletes épületet teljes menetfelszerelésben. Fotókkal!

A 18. alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek, köztük hét somogyi tűzoltónak, huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg szeptember 22-én.

Az ország minden tájáról érkezett tűzoltókkal telt meg szombaton reggel az egyetem épülete. Az egyébként orvostanhallgatóktól hemzsegő aulában a versenyre készülő, bemelegítő, a megfelelő légzéstechnikát gyakorló tűzoltók gyülekeztek, izgatott feleségekkel a hátuk mögött. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhárman neveztek. A hét somogyi tűzoltó – a nagyatádi Kiss János Tamás, Horváth Dániel, a barcsi Dibuz-Pávics Szabolcs, a marcali dr. Gelencsér András, a kaposvári Bán Szabolcs, Óvári Timót és Kordély Péter – korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. Végül a nagyatádi duó, Horváth Dániel és Kiss János 3 perc hat másodperc alatt hódította meg 23 emeletes épületet, s az utánuk rajthoz álló párosok közül senkinek sem sikerült a feladatot gyorsabban teljesíteni.

Az aranyérmes somogyi párosnak Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese is gratulált, s átadta a legeredményesebbeknek járó érmet és kupát. 

Megosztás