Igazi strandidő lesz a hétvégén!

32°C-os, igazi nyári meleggel kecsegtet a hosszú hétvége. A vízparton hűsölők azonban legyenek óvatosak a napon: vasárnap és hétfőn magas UV-sugárzásra kell számítani. Csapadék csak elvétve fordulhat elő.

Az Időkép előrejelzése szerint nem kell aggódnia azoknak, akik vízparti pihenést terveznek a három napos hétvégére, vagy éppen kellemes nyári időben szeretnék csodálni az augusztus 20-i tűzijátékot. Az Országos Meteorológiai Szolgálat is ezt jósolja: 31-32°C körüli maximum hőmérsékletre számíthatunk napközben. Még a leghűvösebb esti és éjszakai órákban is kellemes, 20°C körüli meleg várható. Sem felhők, sem szél nem fogja sokáig zavarni a strandolókat. Szombaton közepesen, míg vasárnap és hétfőn enyhén felhős égboltra számíthatunk. Az észak-, északnyugati szél mérsékelt lesz: inkább felfrissülést hoz azoknak, akik számára már túl meleg ez az időjárás, és inkább az árnyékban pihennének.

Nem árt azonban óvatosnak lenni a nyári meleg miatti önfeledt örömünkben sem! A szakemberek ugyanis magas UV-B sugárzást jósolnak vasárnapra és hétfőre. Igyekezzünk ezért a déli és kora délutáni órákban inkább árnyékba vonulni, és folyamatosan gondoskodjuk bőrünk védelméről a megfelelő napvédő krémek használatával!

A hétvége után sem várható lehülés. Sőt, az igazi kánikula csak kedden kezdődik. Csütörtökön pedig már 34°C is lehet, ám akkor már heves záporokkal és zivatarokkal is számolni kell.

 

Megosztás