Megnyílt a Nagyatádi Nyári Alkotótábor kiállítása

Bízom benne, hogy az alkotók inspirációt kaptak a várostól és nagy reményeket fűzök a tábor folytatásához – mondta Ormai István polgármester a tárlat megnyitóján Kaposváron, a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában.

Lőrincz Sándor galériavezető nyitotta meg a kiállítást 2018. augusztus 16-án a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában, majd átadta a szót Nagyatád város polgármesterének.

A Nagyatádra látogatók és az ott élők nagy érdeklődéssel kísérték az alkotások időszakát. Az elkészült festményekre személy szerint is nagyon büszke vagyok, és további sikereket kívánok az alkotóknak, hogy leljék örömüket a már elkészült és a jövőben elkészülő alkotásaikban – mondta Ormai István.

Majd a galériavezető összekötő gondolatként elmondta, hogy „ez egy állomás volt, de nem mindegy, hogy azt ki irányítja,” így felkonferálva Kertész Sándor Székely Bertalan-díjas festőművészt, a tábor művészeti vezetőjét.

A művész több mint 40 éve jár alkotótáborokba és tapasztalata szerint, az utóbbi évek egyik legjobb szervezése volt, amelyért köszönetet mondott a város polgármesterének. Ismertette művészi múltját és említést tett az alkotók tevékenységéről is. A festmények akvarell és pasztell technikával készültek.

Lőrincz Sándor a megnyitó zárásaként kiemelte Kertész „Jel” című festményét, hiszen mindannyian azért vagyunk a világon, hogy jelet hagyjunk magunk után, azonban nem mindegy, hogy mit, ez minden művésznek nagy felelőssége. „Jobbá, szebbé tegyük a világot…” – hangsúlyozta.

Az alkotók, akiknek festményei 2018. szeptember 13-ig megtekinthetők a Somogy Megyei Kormányhivatal Galériájában: Csicskár Erzsébet, Horváthné Lengyel Mária, Horváthné Nagy Vera, Jámbor Szabó Éva, Kámán Antalné, Kertész Sándor, Madaniné Nagy Judit, Nagy Erika, Obornik András, Pető Csaba, Pünkösd Márton, Rózsavölgyi Hilda, Szegvári Józsefné és Varga Ferenc.

Megosztás