Így lesznek nyitva a nagyatádi óvodák nyáron

A Gyöngyvirág Óvoda tart ügyeletet egész nyáron. Csupán egyetlen hét lesz, amikor egyik óvoda sem tart nyitva, akkor takarítás lesz miatt zárva az ügyeletes intézmény.

Június 30-ig minden óvoda nyitva lesz, ezt követően pedig a Gyöngyvirág óvoda látja el a nyári ügyeletet július 3-tól egészen augusztus 11-ig. Takarítási munkálatok miatt azonban minden nagyatádi óvoda zárva lesz augusztus 14-től kezdve augusztus 18-ig. Augusztus 21-től viszont óvodák nyitva lesznek.

– A nyári ügyeletet az előzetes felmérések alapján állítjuk össze. Dolgozóink beosztása, illetve az étkezési igény leadása az előzetes felmérések alapján történik, ezért nagyon fontos, hogy a gyermekek szülei felelősségteljesen jelezzék a gyermekek óvodai ellátási igényét az ügyelet alatt – mondta el Raczkóné Szantner Katalin, a Nagyatádi Óvodák vezetője.

Az ügyeletes óvoda a nyár folyamán minden hétköznap reggel fél 7 és délután 5 óra között tart nyitva. 

– Óvodai életünk a nyár folyamán is tartalmas lesz és hasonlóan alakul, mint a nevelési év folyamán. Nyári napirend szerint dolgozunk, sokat tartózkodunk a szabadban és fokozottan figyelünk az időjárásra, melegre. Párakaput használunk és sok folyadékot biztosítunk gyermekeinknek – tette hozzá az óvodavezető.

Csakúgy, mint a nevelési évben, nyáron is lesznek projekthetek az óvodában, amik a nyár tematikája köré épülnek.

(A nyitókép illusztráció.)

Megosztás