Indulnak az edzések Nagyatádon

Néhány egyesület már a héten elkezdte, mások a jövő héttől tervezik a közös edzéseket. A korlátozások idején sem álltak le a sportolók: többnyire online és egyéni edzéseket végeztek.

Nagyatádon 23 egyesület 19 különféle sportágban kínál mozgáslehetőséget az ovisoktól az idősekig minden korosztálynak. Minden általunk megkérdezett tréner és sportoló hangsúlyozta: már nagyon hiányzott a rendszeres és közös mozgás, főleg a gyerekeknek.

A héten kezdtük el az erőnléti edzéseket szabadtéren, a szövetség egyelőre nem javasolja a beltérieket – mondta Krápecz László, a Nagyatádi Judo Club elnöke. – Eddig folyamatos online edzéseket tartottunk a hozzánk járó 20-25 gyereknek: vannak fiúk-lányok vegyesen, az ovistól a gimisig.

A Triatád egyesületébe mintegy 25 fiatal jár a 8 évestől a 16 évesig. Ők egyénileg vagy a szüleikkel gyakoroltak eddig az edzéstervek alapján.

December-január környékén felmértük felmértük, kinek milyen pulzuszónákban kell edzenie, az okosórákkal mért eredményeket rendre feltöltötték, aztán elemeztük azokat videochat-en – mesélte Tóth Gábor vezető edző. – A jövő héten kezdjük újra a közös kerékpáros és futóedzéseket. Az újoncoktól az ifistákig 6-8 fős csoportokban. Kéthetes ciklusokat tervezünk előre, egyelőre, persze, uszoda nélkül. Pünkösd után nyit a strand, meglátjuk, mire lesz lehetőség, hányan úszhatnak majd egy pályán, egyebek, az még kérdéses.

A Nagyatádi Kyokushin Karate Klub éppen a hétvégén tartja a megbeszélését arról, hogy folytassák tovább a munkát.

Valószínűleg a jövő héten mi is elkezdjük a közös edzéseket, egyelőre, persze, csak szabadtéren, a Kinizsi pálya hátsó részén és időjárástól függően – válaszolta kérdésünkre Horváth József vezető edzője. – A tagjaink eddig otthon készültek: formagyakorlatokat végeztek, zsákolást, fekvőtámaszt, TRX-kötéllel stb. Már mindenkinek nagyon hiányzik a közösség.

A 14 utánpótlás csapat mintegy 140 sportolóját tömörítő Rinyamenti Kézilabda Club edzői úgy döntöttek: szabadtéren nem tartanak közös edzéseket.

Maradunk az online edzéseknél, ezeket mindenki a saját időbeosztásának megfelelően tudja végezni – mondta Urbán Róbert elnök.

A Nagyatádi FC labdarúgói éppen a héten tértek rá a bajnoki rendszerű edzésekre: ez heti háromszori tréninget és egy hétvégi, egymás közti játékot jelent. Addig egyéni edzéseket végeztek előírt program alapján.

Terveztük, hogy készülünk a bajnokság folytatására, de kiderült, hogy erre már nem lesz lehetőség ebben az idényben – mondta Keszei Ferenc vezető edző. – Egy hónapot még biztosan edzünk, aztán majd július elején kezdjük a felkészülést a következő bajnoki szezonra. Az még kérdéses, mely csapatok fognak feljutni, ill. kiesni, több tényezőtől is függ.

Az NFC két pont hátránnyal, veretlenül áll a megyei bajnokság második helyén. Ha úgy adódna, vélhetően a klub vállalná a magasabb osztályban, vagyis az NB-III-ban való szereplést.

Megosztás