Ingyenes ivartalanítási akció Nagyatádon

A Nagyatádi Természet- és Állatvédő Egyesület szervezi az akciót a svájci partnerszervezetük támogatásával. Azon gazdáknak, akiknek megterhelő lenne az ivartalanítás költsége, ami 20-35 ezer forint szukák esetében.

A felhívás megjelenését követő egy nap alatt máris 18-an jelentkeztek, tudtuk meg Simon Ivett elnöktől. Mint mondta, egyelőre nincs határidő, folyamatosan lehet jelentkezni, amíg a svájci partner egyesületük keretéből telik.

Legutóbb 2020 elején szerveztek hasonló akciót, akkor hazai pályázati forrásból valósították meg, 80 szuka és 20 kan ivartalanítását végezték. Nagyatádon és környékén évek óta gondot jelent a túlszaporulat. Az állatvédők menhelye folyamatosan tele van, 80-100 kutyáról gondoskodnak nap mint nap. Az ivartalanításnak egyébként nemcsak a nem kívánt szaporulat megelőzése a célja, hanem szukák esetében pl. a méhgyulladás és az emlődaganat megelőzése is.

Az egyesület elnöke kérdésünkre azt is elmondta, szilveszter éjszakáján nyolc kutyát kellett befogniuk, ők a petárdázás miatt menekültek el a helyükről.

 

Megosztás