Levágjuk a fejeteket, ha nem kapjuk meg a pénzt!

Ezzel fenyegette meg korábbi barátnőjét és annak volt férjét egy 19 éves férfi, aki 2,5 millió forintot követelt a nőtől a kapcsolatuk megszakításáért cserébe.

Súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki hónapokon keresztül azzal fenyegette korábbi barátnőjét, hogy őt és volt férjét is megöli, ha nem fizetnek neki.

A 19 éves vádlott és a sértett kapcsolata 2021 januárjában megromlott, ám amikor a nő szakítani kívánt a férfival, a vádlott közölte vele, hogy ezt csak akkor hajlandó elfogadni, ha ő és a volt férje fizetnek neki 500 ezer forintot. A követelésének nyomatékosítása érdekében a vádlott azzal is megfenyegette korábbi barátnőjét, hogy amennyiben a kért összeget nem kapja meg, úgy ő, vagy az ismerősei „elkapják és megverik” a sértettet és a volt férjét, illetve „levágják a fejüket”.

Az 500 ezer forint átvételét követően a vádlott 2021 márciusában ismételten felvette a kapcsolatot a volt barátnőjével, akitől ekkor már 2 millió forintot követelt a kapcsolatuk végleges megszüntetése fejében. A sértett ezt azonban nem fizette ki, hanem feljelentést tett a rendőrségen, a siófoki nyomozók pedig rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőt, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Mivel a vádlottal szemben az előállítását követően alkalmazott drogteszt több hatóanyagra is pozitív jelzést adott, a férfinek a zsaroláson túlmenően kábítószer birtoklásának vétsége miatt is felelnie kell. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás elrendelését indítványozta.

Depositphotos
Depositphotos

 

Megosztás