Ismeretlen tettes tört ketté autójával egy lámpaoszlopot Nagyatádon

Az E.ON munkatársainak le kellett fűrészelni a megrepedt, balesetveszélyessé vált kandeláber tetejét a Széchényi téren. A javítási munkálatok 300 ezer forintos költséget jelentenek a szolgáltatónak.

Bizonyára sokaknak feltűnt a csonka a lámpaoszlop a Széchényi tér kanyarában. Gyakoriak mostanában a káresetek ezen a helyen: vízkeresztkor ugyanitt a karácsonyfa dőlt ki. Január 10-én, péntek este pedig egy ismeretlen tettes autójával belerohant a négysávos út mellett álló kandeláberek egyikébe. Az esetet az elkövető nem jelentette.

A pályaelhagyás és az ütközés helye is jól látható
A pályaelhagyás és az ütközés helye is jól látható
A kandeláber megroggyant a becsapódástól
A kandeláber megroggyant a becsapódástól

Másnap az önkormányzat emberei észlelték a megdőlt, megrepedt oszlopot, és értesítették az E.ON-t a történtekről. A szolgáltató megvizsgálta a károkat, és arra jutott, hogy a megrepedt vasbeton oszlop javíthatatlan károsodást szenvedett. A kandeláber megdőlt, és az ütközés következtében nagyjából a közepénél repedés jelent meg rajta, szemmel láthatóan ingataggá téve a szerkezetét. Mivel így az autós forgalomra közvetlen veszélyt jelentett, ezért már múlt hétfőn eltávolították a 8 méter magas kandeláber tetejét.

Valósággal kettérepedt az oszlop
Valósággal kettérepedt az oszlop

Az itt sorakozó lámpaoszlopok az E.ON tulajdonában vannak, így a szolgáltató gondoskodik a kicserélésükről. Mint megtudtuk, az anyag- és munkaköltséggel együtt csaknem 300 ezer forintba fog kerülni a javítás. Már megrendelték az új kandelábert, amelyet február második hetében fognak a régi helyére felállítani. A szolgáltató még nem tette meg a feljelentést.

Niytókép: Röhrig Dániel
Fotók: Röhrig Dániel, E.ON

Megosztás