Ismét országgyűlési képviselő lesz Ander Balázs

A Dél-Somogy-fanatizmusom nem hagy alább! – mondta a jobbikos politikus, hozzátéve: ellenzéki képviselőtől nem lehet csodát várni, de mivel a térséget szociális válság fenyegeti, minél több fejlesztési forrást sürget.

Ma lemondott országgyűlési képviselői tisztségéről a Jobbik két tagja, közölte az ellenzéki párt. A Jobbik Országos Elnöksége az így megüresedett két mandátum egyikére Ander Balázst választotta, akire az a feladat vár, hogy képviselőként – mint korábbi és jelenlegi pedagógus – képviselje a magára hagyott közoktatás ügyét, hangja legyen a pályatársainak és a szülőknek egyaránt.

Ha a folyamat rendben zajlik, a barcsi pedagógus hétfőn veheti át a mandátumát, és teheti le az esküt – bár az egyéniben megválasztott Hadházy Ákos erre hónapok óta nem kapott lehetőséget. Ander a tavaszi választáson maradt alul Szászfalvi Lászlóval (Fidesz-KDNP) szemben, és mivel listán sem volt befutó helyen, nem jutott be a parlamentbe. 2014–2022 között országgyűlési képviselő volt a Jobbik színeiben, 2020-tól a Jobbik alelnöke.

Telefonon elértük Ander Balázst, aki azt mondta, engedélyt kért ma a munkáltatójától a fizetés nélküli szabadságra a mandátuma lejártáig, ahogy 2014-ben is. Mint ismert, a nagyatádi születésű politikus a barcsi szakmunkásképző társadalomismeret (történelem) tanára. Jelezte, egyfelől megvannak a szakpolitikai területei: az oktatásügy és a hátrányos helyzetű térségek képviselete.

Másfelől Dél-Somogy-fanatizmusom nem hagy alább! Hogy van-e ennek értelme? Nos, amióta nincs, úgymond, potenciális ellenfele a térségünk kormánypárti képviselőjének, elhaltak a beígért fejlesztések: így járt a nagyatádi gyógyfürdő, a babócsai iskola, a kadarkúti egészségház, a bejelentett uszodából és csarnokból sem lett semmi, de említhetném a Csokonyavisontára ígért 800 milliós fejlesztést is – sorolta Ander Balázs.

Hozzátette, ellenzéki képviselőtől mostanság nem lehet csodát várni, de legalább arrafelé noszogathatja kormánypárti ellenfelét, hogy minél több fejlesztési forrást hozzon oda. Ha nincs egy térségben potenciális ellenzéki erő, akkor még annyit sem fog tenni a kényelmes pozícióban lévő, amit addig. 

Ráadásul minden korábbinál nagyobb most a baj. A térség népességmegtartó ereje tovább csökken, és az önkormányzatok éppen a csőd felé tartanak öles léptekkel állami segítség híján. Szociális válság bontakozik ki a szemünk előtt, az élelmiszer- és rezsiárak elszabadultak, az itt élő emberek átlagfizetése és átlagnyugdíja leszakad még országon belül is. 

Ha valahol, akkor itt probléma lesz, ha nem érkezik hathatós segítség, hívta fel a figyelmet Ander Balázs. 

Forrás: Ander Balázs Facebook-oldala
Forrás: Ander Balázs Facebook-oldala

Megosztás