Ismét Szlalom Kupa lesz Nagyatádon!

Második alkalommal rendezik meg városunkban magyar autóversenyzők egyik kedvenc megmérettetését, az éles kanyarok, csikorgó kerekek és bőgő motorok versenyét: a Szlalom Kupát!

Augusztus 8-án ismét teljes gázra kapcsol a város: már több mint 50 versenyző készül a II. Nagyatád Szlalom Kupára, és a nevezés még nem zárult le! A rendezvény, akárcsak 2018-ban, a piac tér körül zajlik majd, hasonló útvonal-kijelöléssel. A kupa összesen négy futamból áll majd, a versenyzőknek egy másfél kilométeres pályán kell minél ügyesebben és gyorsabban végigrobogniuk.

A 2018-as Szlalom Kupa

Az OB futam bajnoki nyomvonalát vettük elő újra, annyi különbséggel, hogy a szervizpark a piactéren lesz kijelölve, korábban a József Attila sétányon volt – magyarázta a rendezvény főszervezője, Merencsics Árpád. – Az utolsó három kanyart kivettük, így sokkal jobb lett a helyszín. A pálya bójákkal lesz kijelölve, bójás jellegű akadályok lesznek. Ez egy sokkal gyorsabb terep lesz, mint a tuningtalálkozós pálya: nagyobb autóval is jobban lehet közlekedni, nyújtottabb, nagyobb, mindenki megtalálja a magának valót.

A versenyt a Balatonyi Rallye Teammel együtt dolgozva rendezik meg. Tavaly az autósport-rendezvények elmaradtak Nagyatádon, elsősorban a járványhelyzet miatt. A szokásos, városi strand parkolójában szervezett szlalomversenyt sem tudták idén megvalósítani több okból kifolyólag, ezért az atádi szervezők emellett az alternatíva mellett döntöttek. A kupaverseny a Magyar Autósport Szövetség által regisztrált rendezvény, nem az országos bajnokság egyik állomása, hanem regionális bajnokság. Ettől függetlenül az egész országból várnak résztvevőket. Augusztus 4-én jár le a nevezési határidő. A verseny napján 9 órakor startol az első futam, a nevezők számától függően délután 5-6 órakor ér véget.

Megosztás