Ittasan gázolta halálra a fiatal fiút

A balesetvizsgálók befejezték a vizsgálatot lábodi gázolás ügyében. Még májusban történt az a tragikus kimenetelű ügy, melyben egy fiatal 18 éves fiút halálra gázoltak. Ittasan, lopott kocsival történt az eset.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek – írja a police.hu. Az ügy adatai alapján 2018. május 17-én 22 óra 55 perckor egy gépkocsivezető Lábod belterületén Rinyabesenyő irányába haladt, amikor út szélén elütött egy kerékpárt toló férfit. A sofőr a balesetet követően a helyszínéről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A sértettet a mentőszolgálat munkatársai súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, aki május 28-án elhunyt. Csaba 18 éves volt, nagyatádon tanult a szakképző iskolában. A lábodi fiatalember tragédiájáról már korábban is beszámoltunk

Hátrahagyta a lopott autót
Hátrahagyta a lopott autót

A történet itt nem ért véget: a gázolást követően nem sokkal nagyatádi rendőrök bejelentést kaptak arról, hogy egy lábodi vendéglátóegység elől eltulajdonítottak egy Peugeot típusú gépkocsit. A járművet a tettes megpróbálta hátrahagyni a baleset után: törött első szélvédővel találtak meg a település belterületén. Deák Alexandra r. törzsőrmester is a helyszínre érkezett Inka nevű kutyájával, ahonnan a nyomrögzítést követően az eb egészen a feltételezett elkövető házáig vezette az egyenruhásokat.

Inka kutya akcióban
Inka kutya akcióban

A rendőrök megállapították, hogy a gépkocsit L.László vitte el és okozott vele balesetet, ezért elfogták és előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

Az eljárás során a balesetvizsgálók a 35 éves helyi lakost jármű önkényes elvétele bűntett, segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint halált okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a Kaposvári Járásbíróság elrendelt.

Megosztás