Jó úton jár a triatlon-utánpótlás Nagyatádon

Remek hétvégéje volt a fiatal nagyatádi triatlonistáknak, ugyanis amíg egyikük az ország legjobb 16 versenyzőjével versengett, addig két Triatádos is dobogóra állhatott a Vasi Vasember versenyen.

Balogh Hanna, a Triatád növendéke meghívást kapott Tiszaújvárosba, ahol Magyarország legjobb 16-16 gyermek és serdülő korcsoportos lány és fiú triatlonosa mérte össze tudását.

– A szervezők az utánpótlásnak ugyanazokat a körülményeket teremtik meg, mint az ugyanezen a hétvégén megrendezett világkupa versenyzőinek – mondta Tóth Gábor, a Triatád edzője.

Erre a gálára csak az kap meghívást, aki egy négyállomásos sorozatban (Tiszaújváros, Lengyeltóti, Baja és Zalaegerszeg) legalább kettőn a pontszámuk alapján a legjobb teljesítményt nyújtják. Ide a Triatád versenyzői már zsinórban hetedik éve kapnak meghívást, ami azt jelzi, hogy a lehető legjobb úton halad az utánpótlás a városban. Nem csak a körülmények voltak világszínvonalúak. A versenyt a nemzetközi szabályoknak megfelelően bonyolították le, pontosan ugyanúgy, ahogy bárhol a világon teszik. Hannának 250 méter úszás után 7,6 kilométert kellett bicikliznie, majd 2,4 kilométert futnia, és végül a tizenharmadik helyen ért célba.

A hétvégén egy másik versenyt is rendeztek, a Vasi Vasembert, ahol a junior kategória dobogójára kizárólag nagyatádiak álltak. Keszerice Márton és Keszerice András második és harmadik helyezést értek el, Gelicz Gergő, aki szintén a Triatádban nevelkedett, ám most az egyetemi tanulmányi miatt a Ferencváros színeiben versenyez, aranyérmes lett.

Megosztás