Jól érezheted magad húsvétkor karantén idején is

Itt a ragyogó tavaszi idő, végre internetes oktatás sincs, ráadásul húsvét van, mégse csinálhatunk semmit, mert otthon kell maradnunk? Szerencsére erről szó sincs. Adunk néhány jó tippet, használjuk ki a lehetőségeket!

Kétségtelen: továbbra is otthon kell maradnunk, amikor csak tehetjük. De akkor mihez kezdhetünk? Mit csinálhatunk idén húsvétkor, szabad-e például locsolni? Kimozdulhatunk-e egyáltalán, ha igen, hogyan és hova? Kivel találkozhatunk?  Ezekre a kérdésekre szedte össze a válaszokat az Index.

Ám kijárási tilalmat továbra sem vezettek be, ezért  engedélyezett a „szabadidős sporttevékenység” és a „szabadidős gyalogos közlekedés” is akkor, ha az ember egyedül űzi ezeket. Lehet tehát egyedül sétálni, futni, bringázni, kutyát sétáltatni és kirándulni is. A családtagok viszont csak akkor tarthatnak velünk, ha velük egy háztartásban is élünk. Kirándulni mindenesetre csak olyan helyre érdemes elindulni, ahová valószínűleg a kutya sem megy rajtunk kívül, ugyanis továbbra sem mehetünk mésfél méternél közelebb másokhoz.

Locsolkodni sem lehet, csak az otthoniakat. Viszont tojást festhetünk a lakásunkban, sőt, fel is tehetjük a Facebookra vagy az Instagramra: ha elkülditek nekünk, készítünk belőle egy szép nagyatádi képválogatást, galériát is (info@atadhir.hu, de küldhetitek a Facebook-oldalunkra is). Húsvéti dekorációkat is készíthetünk otthon, ehhez itt mutattunk ötleteket kisebbeknek és nagyobbaknak egyaránt. Olvashatunk, zenét hallgathatunk és filmeket is nézhetünk. Az áhítathoz, csendes imádkozáshoz szintén nem kell mennünk sehova, sőt, az igehirdetésekbe is bekapcsolódhatunk, amint azt már jeleztük.

A húsvéti sonka és egyéb finomságok kóstolására pedig valószínűleg senkit sem kell biztatnunk.

Ami ugyancsak biztosnak tűnik: gyönyörű, napsütéses tavaszi húsvétunk lesz, ma 24, holnap 25 fokos csúcshőmérséklettel. Ám kedden markáns front hoz jelentős lehűlést. Viharos széllel tör be hétfő éjjel a hidegfront, keddre virradóra országszerte eshet, és Nagyatád környékén 14 fokkal visszaesik a hőmérséklet. 

Megosztás