Jól felkészültek az atádi kézilabdás lányok és fiúk

A hétvégi Somogyi Farsang Kupán 3. helyezést értek el a járványhelyzet miatt igencsak szűk kerettel. Ám ennél is többet mond, hogy az őszi idényben a lányok minden mérkőzésüket megnyerték, a fiúk pedig csupán egyet nem.

Első alkalommal rendezte meg a megyei szövetség a Somogyi Farsang Kupa utánpótlás kézilabda tornát Balatonbogláron, az Urányi Sportközpontban.

A torna első játéknapján a Rinyamenti KC, a PSN Zrt., a veszprémi Éles Kézisuli és a Csurgói KK fiú U12-es csapatai, míg a második játéknapon a Siófok KTC, a Balatonboglári SC, a PSN Zrt valamint a Kozármisleny SE leány U13-as csapatai mérkőznek meg egymással.

A nagyatádi U12-es fiúcsapat keretszáma 12, az U13-as lányoké pedig 14, ám a járványhelyzet miatt mindkét csapatunk csak 8 fővel tudott részt venni a tornán, vagyis mindössze egy-egy cserelehetőségük volt. Mindkét csapatunk egy-egy mérkőzést tudott nyerni a tornán, így bronzéremmel utazhattak haza.

A felkészülési időszakban vagyunk, közelednek az éles játéknapok, ezért jó volt ez a lehetőség – mondta Jeszencsák Edvin, a FU12-es csapat edzője. – Az őszi idényben, sajnos, kevesebb mérkőzést vívhattunk, de egy kivételével mindegyiket megnyertük.

A lányok trénere is úgy vélte, jól szolgálta a felkészülésüket a torna.

A mérkőzésekkel elégedett vagyok, bár az első nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de sokat tanultunk belőle – értékelt Péter Zsolt. – Összességében azt mondhatom, a lányok visszaadták, amit edzéseken gyakoroltunk. Amit egyénileg és csapatszinten tudniuk kell, azt visszakaptam.

A lányok veretlenül zárták az őszi szezont, az olyan erősebb csapatokat is sikerült legyőzniük, mint a Csurgó, a Zalaegerszeg, a Körmend és a szombathelyi akadémia.

 

Megosztás