Jön a Nagyatád Maraton Futófesztivál

Eddig mintegy félszáz versenyző jelezte részvételét a hétvégi futóbajnokságra az ország minden részéből, a sportolók fele az 50 km-es távnak vág majd neki. Változik a forgalmi rend is a Zrínyi utcában.

2021-ben, a várossá avatás 50. évfordulóján rendezték meg az első – a járvány miatt zárt kapus, azaz közönség nélküli – 50 km-es futóbajnokságot Nagyatádon. Ápr. 16-án, vasárnap ismét elrajtol a mezőny az eXtremeMan téren felállított központból. Ez lesz egyben az Ultrafutó Országos Bajnokság is.

A versenypálya a Zrínyi utca-Széchenyi park-Hunyadi utca vonalvezetésén halad, az eXtremeMan téren és a tízemeletesek előtt lesz egy-egy fordító – mondta dr. Herr Gyula versenyigazgató. – Az első rajt 11 óra 15 perckor lesz. Azért, hogy a verseny ideje alatt a Zrínyi és a Kápolna utcai lakosok szabadon közlekedhessenek autóikkal, mindkét utcában csak félpályás lezárást alkalmazunk, és egyirányúvá tesszük a közlekedést: a Zrínyi utca keleti, vagyis a bíróság felőli oldalán zajlik majd a futóverseny, a másikon pedig haladhat a forgalom a strand irányából az Atád áruház felé egyirányúsítva, de minden ház megközelíthető marad. Arra kérjük a gépjárművel közlekedőket, hogy a verseny ideje alatt legyenek szívesek figyeljenek a futókra.

Korábbo felvétel
Korábbo felvétel

Mintegy két tucat versenyző nevezett az 50 km-es távra az ország minden pontjáról, és kb. ugyanennyien a kisebb távokra – lehet 3,3 km-t, 10-et, 21-et és 42-t is teljesíteni –, de a helyszínen is elfogadnak még nevezéseket korlátozott számban.

Külön érdekesség, hogy a társrendező egyesület, a Triatád SE elnöke és örökös tiszteletbeli elnöke – azaz dr. Herr Gyula és Theo Spilleman – egy kis motivációs célzatú felajánlást tett: 50-50 euró jutalmat ajánlottak fel a férfi és a női pályacsúcs megdöntéséért (az előbbi 3:22:22, az utóbbi pedig 3:40:04).

Korábbi felvétel
Korábbi felvétel

Megosztás