Jön a tavaszi lomtalanítás

A családi házak elől legföljebb 3 köbméter lomot visz el a szolgáltató. A lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti és elektronikai, ill. veszélyes hulladékot.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

A lomtalanítás időpontja:

2022. március 25. péntek, Északi városrész

2022. április 1. péntek, Déli városrész

A közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok (társasházi ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. A szolgáltató kéri a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett helyezzék el lomhulladékaikat. Miként azt is, hogy a kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban tegyék ki a szétszóródás megelőzése érdekében.

A Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy a lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladékot szállít el, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer).

A családi házas ingatlanokról háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3 m3) lomhulladékot szállítanak el. A plusz lomhulladék elszállítására a cégcsoport konténert biztosít díjazás ellenében, vagy hulladékudvarban (Nagyatád, Berzencei út) adható le térítés ellenében. A hulladékudvar hétköznapokon 07:30-16:00-ig (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Közleményük szerint lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól áll módjukban elszállítani, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

A szolgáltató megjegyezte még: a nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – TV, hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. – és háztartásonként 5 db személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok leadására.

A hulladékudvar kedden 7.00-13.00, míg szombaton 7.30-13.00 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Ezért kérik, hogy az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki a lakosok, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart.

A Viridis-Pannónia felhívja a figyelmet, hogy a szabálytalan közterületi hulladék-kihelyezést a közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják. Hozzátették: a háztartásoknak lehetősége van a fent kiírttól eltérő időpontban, díjazás ellenében is lomtalanítást rendelni a szolgáltatótól.

Megosztás