Június elsején nyit a Városi Strand

Nagyban zajlik a felkészülés a nyári strandszezonra: a Városi Strand területén párhuzamosan több munkálat is zajlik egész nap a takarítástól kezdve a szerkezeti felújításokig.

Stábunk ellátogatott városunk nyári „központjába”, a Városi Strand komplexumába. Megnéztünk, hogyan készülödnek a fürdőszezonra. Komoly erőfeszítéseket tesznek a strand dolgozói, hogy június elsejétől kiogástalan legyen a fogadtatás: a gyepet lenyírták, a bokrokat és fákat jelenleg is metszik, a medencéket övező járólapok közti szegélyeket kigyomlálták. Az élménymedencét és a csúszdamedencét övező burkolatot, mely az időjárási viszontagságok miatt megrepedezett, ezekben a pillanatokban is cserélik.

Újraburkolják az élménymedence külső részét
Újraburkolják az élménymedence külső részét
A burkolat megrepedezett, ezért cserélik le
A burkolat megrepedezett, ezért cserélik le

A járdákat nagy nyomású vízsugárral tisztították meg a szennyeződésektől. A vizesblokkok új csaptelepeket kaptak a férfimosdókban. A nagymedence alját egyes részeknél, ahol szükséges volt, újrafugázták, jelenleg üresen áll, de már visszarakták a leeresztők szűrőjét, így hamarosan fel fogják tölteni a medencét.  Ha ez megvan, már csak a megfelelő fertőtlenítés és tisztítás van hátra a látogatók fogadásához.

A medence jelenleg üresen áll
A medence jelenleg üresen áll

Az strand igazgatója, Egyed Árpád kérésünkre elmondta: a belépőjegyek díja változatlan marad. Felnőtteknek 1400 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 900 Ft. Viszont a nagyatádi lakosok 1000 Ft-os belépőért élvezhetik a Városi Strand szolgáltatásait. Keressük elő a fürdőbugyit, még három hét, és indult a strandszezon!

Fotók: Röhrig Dániel

Megosztás