Szörnyverdákkal zúztak, tűzkarikákon ugrottak

Nagyatádra látogatott a Monster Truck Show kaszkadőrcsapata. Prüszköltek a kerekek, lobogtak a lángok, a fellépők életveszélyes mutatványokat mutattak be, és végül két kocsi roncsként végezte egy monstrum kerekei alatt.

Este 6 órakor a Tesco parkolójában tartották a közel egy órás Monster Truck Showt, azaz Szörnyverda bemutatót. Az előadásban autós kaszkadőrök, breaktáncosok és dublőrök mutattak be a hajmeresztően veszélyes és időnként fülsüketítő robajjal járó mutatványokat. Nyitásként a kaszkadőrök egy régi BMW tetején tűzkarikán ugrottak át, miközben az autó robogott a lábuk alatt.

Tokio Drift stílusban hajszálpontos parkolást mutatott be a Martin nevű pilóta, azaz két autó között körbe-körbe pörgött, hangosan bőgetve a motort, a kéziféket használva a faroláshoz. Az egyik kaszkadőr egy acéllemezt erősített a hátára, és a parkoló aszfaltján autóval vontatva azon végighúzták, miközben alatta meggyújtották a talajt benzinnel. Ezután elővették a nagyágyúkat: a Dragster del Toro nevű monstrummal a hátsó két kerékre állva a fellépők artistamutatványokat mutattak be a motorháztetőn egyensúlyozva.

A műsor zárásaként pedig beizzították a bigfootokat: csaknem két méter átmérőjű kerekeken guruló monster truckkal teljesen ronccsá lapítottak két kocsit. A gyerekek a műsor végén fel is ülhettek az ördögszekér platójára.

A showt egy több, mint 8 generációra visszamenő cirkuszos és artista család szervezi, akik 1997-ben indították ezt a produkciót a cirkuszi sátrat szó szerint szörnyverdákra lecserélve. Aki részt vett a műsoron, egészen biztosan benzingőzösen, füstszagúan, lüktető dobhártyákkal és adrenalintól felpörögve ment haza. 

fotók: Röhrig Dániel

Megosztás