Kapával és bottal estek neki a telekszomszédnak

Tettlegességig fajult a telekvita egy segesdi zártkertben. Az esetről maga a sértett készített felvételt a szóváltás közben. A verés során a telefonját is kiverték a kezéből. Feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügy előzménye a követező: Péter egy társával néhány éve elkezdett telkeket vásárolni a segesdi szőlőhegyen. Hosszú távú célja, hogy gyümölcsfákkal ökogazdaságot alakítson ki. Eddig 25 hektár földet szerzett, nagy részüket már beültette. Két évvel ezelőtt haszonbérleti szerződést is kötött egy területre egy másik tulajdonossal. És itt kezdődtek a bajok.

Ugyanis a telekszomszéd az elmúlt években a telekhatárt megsértve felszántotta és művelte Péter földjének a szélét, évről-évre egyre jobban átlépve a mezsgyét, mostanra már csaknem 30 méterrel. A sértett éppen ezért előzetesen már földmérőt is hívott, hogy kiméresse, pontosan hol húzódik a telekhatár – a kijelölésre használt karókat a szomszéd kihúzta és kidobta. Péter és a földtulajdonos többször is felszólították őt, hogy tartsa tiszteletben a mezsgyét, egyebek között azért is, mivel Péter új gyümölcsfák telepítésébe akar kezdeni, melybe a vitatott terület is beletartozott.

A munkálatokat november végén kezdte meg: 90 gyümölcsfát szándékozott ültetni a területen. A gödrök kiásásához munkagépeket bérelt. Azoknak a tulajdonosa azonban egyszer csak felhívta: két ember zaklatja a munkásait. Péter a helyszínre ment, ahol egy idős házaspár kapával igyekezett betemetni a kiásott gödröket. Felszólította őket, hogy ezt fejezzék be, és hagyják el a telket. Mivel az idős hölgy elkedzett fenyegetőzni és kapával hadonászni, ezért Péter elővette a mobiltelefonját, hogy rögzítse a történéseket.

Elmondása szerint ekkor kapával először bokán vágták, majd megpróbálták fejbe ütni vele, aztán bottal kezdték ütlegelni. Ekkor verték ki a telefont a kezéből, itt szakadt meg a felvétel.

Péter ezután rendőrt hívott, a történteket állítólag több szemtanú is igazolta a helyszínen. Ezt jegyzőkönyvben rögzítettek. A múlt héten Péter megtette a feljelentést. Szerencsére csak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett a perpatvar során.

Megosztás