Karanténba került a Csillagszem Óvoda két csoportja

Az egyik óvónőnek pozitív lett a koronavírus tesztje az Aradi utcai óvodában, így most a vele érintkezésbe kerülő csoportok február 8-ig házi karanténba kerültek. A szülők járhatnak munkába.  

Szombaton derült ki, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje a Csillagszem Óvoda egyik pedagógusának, emiatt két ovis csoportot is házi karanténba kellett küldeni. Név szerint a Csillagvirág és a Holdviola csoportok azok, akik közül többen is szoros kontaktba kerültek az óvónővel. Ezek a csoportok közös öltözőt illetve mosdót használtak. Összesen 34 kisgyermeket és 6 felnőttet érint az intézkedés, vagyis azokat, akik pénteken még érintkezésbe kerültek az óvónővel. Akik aznap hiányoztak, azokra nem vonatkozik a karantén, őket a többi óvodai csoport fogadta a mai napon. Az intézkedés február 8-ig van érvényben, jövő kedden mehetnek újra óvodába az elkülönítésbe került gyerekek.

A karantén ideje alatt a jelenlegi jogszabályok szerint az érintett ovisok szülei, ha meg tudják oldani a felügyeletet, járhatnak dolgozni, a testvérek pedig iskolába.

Megosztás