Karriernap a szakközépiskolában

Karriernapra invitálták az általános iskolák tanulóit a szakközépiskola nyílt napjára. Mind a 7 oktatott szakma bemutatkozott.

Pályaválasztási nyílt napot tartottak a nagyatádi szakközépiskolában. A programsorozatra a kistérség 12 általános iskolájából látogattak el diákok. Az aulában felállított bemutató standoknál lehetőség volt kipróbálni az egyes szakmák kellékeit és eszközeit. A szakközépiskola diákjai is részt vettek a programon, az egyes bemutatókon segédkeztek, és a kíváncsi iskolásoknak mutatták be a szakmák bizonyos fortélyait.

A szegecselés technikáját mutatják be az ipari gépészszakos diákok
A szegecselés technikáját mutatják be az ipari gépészszakos diákok

Az aulában egy kisebb vendéglátóegységet is berendeztek, ahol a pincér-, cukrász- és szakácsszakos hallgatók szolgálták ki az érdeklődőket. Más asztaloknál szegecselőgépeket lehetett kipróbálni, valamint a festő-mázoló, kereskedő és kőműves-burkoló szakma is bemutatkozott a maga eszközeivel.

Az eseményt az iskola igazgatónője, Döméné Lajos Katalin nyitotta meg, ezt követte Jójárt Annamária pályaválasztási szaktanácsadó előadása a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviseletében.

– A cél, a nyolcadik osztályos gyerekek, illetve a szüleik tájékoztatása az iskolánkkal kapcsolatban. Mindenképpen népszerűsíteni szeretnénk a nálunk lévő szakmákat – nyilatkozta Perák Veronika tagintézményi vezetőhelyettes, az esemény főszervezője.

A gyerekek a nap folyamán ellátogathattak Nagyatádon azokra a helyekre, ahol a duális képzés keretein belül a szakközépiskola diákjai gyakornokként dolgoznak: a Tesco áruházba, a Solar hotelbe, és az Árpád fejedelem iskola konyhájára. Több szakoktató tartott a helyszíneken tájékoztatót a gyermekek számára.

Jövő heti adásunkban további részleteket mutatunk be a karriernapon tett látogatásunkról.

Megosztás