Két hét múlva tavaszi lomtalanítás!

A hulladék elszállítását végző szolgáltató idén is meghirdeti a tavaszi lomtalanítási akciót. Március elején lehet megszabadulni a nagyméretű limlomoktól, legfeljebb 3 köbméter mennyiségben.

A Viridis-Pannonia tájékoztatja Nagyatád lakosságát, hogy ez évben is megrendezik a tavaszi lomtalanítási akciót, melynek időpontja:

A lomtalanítás időpontja:

Északi városrész: 2021. március 1, hétfő

 Déli városrész: 2021. március 2, kedd

A lomtalanítás lebonyolítására a szolgáltató tömörítős hulladékgyűjtő gépjárművet biztosít.

A háztartásban keletkezett lomot a lomtalanítás napján reggel 7 óráig, az ingatlan előtti közút mellé, a forgalmat nem akadályozó módon kell kihelyezni, hogy a célgépek és a dolgozók könnyen meg tudják közelíteni.

Közös gyűjtőedény használatára kötelezett ingatlanok (társasházi ingatlanok) lomhulladékának elszállítása szintén a fent megjelölt napokon történik. Kérik a társasházak lakóit, hogy a társasház részére rendelkezésre bocsátott gyűjtőedények – vegyes hulladékok gyűjtésére szolgáló – mellett szíveskedjenek elhelyezni lomhulladékaikat.

A kisebb méretű lomhulladékot zsákban vagy dobozban kell kitenni, a szétszóródás megelőzése érdekében!

Változás a korábbi évek gyakorlatához képest, hogy a családi házas ingatlanokról háztartási mennyiségben keletkezett (maximum 3 m3) lomhulladékot szállítanak el. A plusz lomhulladék elszállítására a szolgáltató konténert biztosít díjazás ellenében, vagy hulladékudvarban (Nagyatád, Berzencei út) adható le térítés ellenében. A hulladékudvar hétköznapokon 07:30-16:00-ig (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

A lomtalanítás során kizárólag nagydarabos, azaz a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó lomhulladékot szállítják el, tehát a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot és faágat, autógumit, elektronikai hulladékot (pl: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (pl: festék, gyógyszer, vegyszer)!

A Szolgáltató egy helyről csak egy alkalommal szállít el lomhulladékot.

Lomhulladékot kizárólag attól az ingatlantól szállítják el, amelynek tulajdonosa az ingatlanra vonatkozóan a rendszeres hulladékelszállítást nem szünetelteti, illetve nem rendelkezik hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díjhátralékkal.

A nagyatádi hulladékudvarban (Nagyatád, Szarvas u. 2532. hrsz.) egész évben lehetőség van térítésmentesen az ép, nem kifosztott állapotú elektronikai hulladékok – hűtő motorral, mikrohullámú sütő, kisrádió, számítógép, porszívó stb. – és háztartásonként 5 db személyautó gumi, elkülönítetten (szelektíven) gyűjtött csomagolási hulladékok és a lakossági veszélyes hulladékok leadására.

A képmegjelenítő elektronikai berendezéseket kizárólag lomtalanítási időszakban (március 1. és március 31. között) vesszük át.

A hulladékudvar kedden 7.00-13.00, míg szombaton 7.30-13.00 óra között (munkaszüneti napok kivételével) áll a lakosság rendelkezésére.

Az újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (fehér és színes üveg, papír, műanyag, fémdoboz, italos kartondoboz) ne a lomokkal együtt helyezzék ki, hanem használják a kihelyezett elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtő szigeteket, a családi házas övezetben a házhoz menő elkülönített (szelektív) hulladékgyűjtést és a hulladékudvart!

A szabálytalan közterületi hulladék kihelyezést a közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik és szankcionálják!

Megosztás