Kétéves az Atádhír

Nem is a több ezer hírre és fotóra, a több száz videóra és programra vagyunk a legbüszkébbek. Még csak nem is arra, hogy megtízszereztük a látogatóink számát. Inkább arra, hogy egyre több olvasónktól kapunk információt.

Szóban is, képben is. Ez ugyanis azt jelzi számunkra, hogy a nagyatádiak és a környékbeliek egyre inkább magukénak érzik az Atádhírt. Internetes lapunk, az arról való tájékozódás a mindennapjaik részévé vált. És valójában ez volt a legfőbb célunk két évvel ezelőtt, amikor útjára indítottuk.

Azóta 2470 hír, 700 videó, 2450 fotó, ill. fotógaléria és 470 programajánlat került fel az oldalra. 2017 novemberében, vagyis az Atádhír első hónapjában átlagosan napi 300 egyedi felhasználót értünk el. Egy évvel később, 2018 novemberében már 1251-et; legutóbb, 2019 októberében pedig már 3 ezernél is többet.

A legnagyobb közösségi oldalon 3.460-nál is több követője van Nagyatád és környéke internetes lapjának. Idén 91%-ban Magyarországról látogattak olvasóink az oldalra; az országok listáján a második helyen 1,9%-kal Németország szerepel, azt követi 1,7%-kal Ausztria, majd 1,5%-kal az USA. Meglepő módon a legtöbben nem Nagyatádról, hanem Budapestről látogatnak az Atádhírre. A városok sorában a harmadik Kaposvár, a negyedik pedig Nagykanizsa.

2019-ben az Atádhír legjei a következők voltak. Az oldalmegtekintések toplistáját 31.050-nel okt. 13-a vezeti: ekkor egész napos közvetítést adtunk az önkormányzati választásokról. A legtöbb egyedi felhasználót ápr. 12-én regisztráltuk: 13.195-en látogattak aznap az oldalra, ekkor adtunk hírt az Ötvöskónyiban történt csecsemőbántalmazásról. A legtöbbször megtekintett tartalom mégsem ez lett idén, hanem az „Ezer sebből vérzik a hazai gyermekvédelem” című videós összefoglalónk: ezt összesen 16.435-en tekintették meg. A 2. legtöbbször megtekintett tartalom a programok voltak; 3. pedig a „Halálos baleset Segesd mellett” című tudósítás.

Továbbra is igyekszünk hitelesen és minden nap beszámolni főleg az itteni történésekről, érdekességeket mutatni, és lényeges folyamatokra felhívni a figyelmet. Köszönjük olvasóinknak a biztató szavakat, külön az információkat és képeket, amelyekkel segítik munkánkat. Köszönjük azt, hogy az Atádhír lett Nagyatád és környéke első számú hírforrása, hogy ez jelenti itt a nyilvánosságot; hogy ezzel hozzájárulhattunk az atádi identitás és a közösség erősítéséhez.

Kétéves fennállása alkalmából egy kis bolondozásra is időt fordított az Atádhír stábja: csapatunk is teljesítette a népszerű Tetris-kihívást. Ennyi eszközre – és persze emberre – van szükség ahhoz, hogy eljuttassuk önökhöz a híreket. 

 

Megosztás