Rendőrség: óvatosan a kegyelet napjaiban!

Halottak napja és mindenszentek alkalmából megyeszerte több településen is bűnmegelőzési céllal látogatják a rendőrök a temetőket és sírkerteket Somogyban. Néhány jó tanáccsal is szolgálnak, érdemes figyelni ezekre.

A Fonyódi Rendőrkapitányság és a Siófoki Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei 2019. október 30-án és 31-én a városok, valamint a környékbeli települések temetőibe is ellátogattak, mely során felhívták az oda érkezők figyelmét az ünnepkör kapcsán rájuk leselkedő veszélyekre, és azok elkerülésének, megelőzésének lehetőségeire.

Mindenszentek és halottak napja idején, miközben a temetőkben szeretteinkre, ismerőseinkre emlékezünk, veszélybe kerülhetnek felügyelet nélkül hagyott értékeink. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság idén is megkülönböztetett figyelmet fordít a kegyelet napjaira. Az áldozattá válás megelőzése érdekében javasoljuk, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre és fogadják meg tanácsainkat!

Mielőtt felkeresik szeretteik sírját, győződjenek meg arról, hogy a gépjárművet, kerékpárjukat biztosan lezárták.
Ne hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat az autóban! Azokat mindig táskájuk vagy kabátjuk belső zsebeiben tartsák! Még üres táskát, ruhaneműt se hagyjanak az utastérben! A személygépkocsi nem biztonságos tárolóhely!
Gépkocsijukkal, lehetőség szerint, kivilágított helyen parkoljanak!
Soha ne hagyják őrizetlenül táskájukat, miközben a sírt rendezik!
Amennyiben lehetséges, inkább családosan, rokonokkal, barátokkal menjenek a sírkertekbe!
Fokozottan figyeljenek értékeikre, ha tömegben tartózkodnak!
Megbízható szomszédot megkérhetik arra, hogy távollétükben kísérje figyelemmel házukat, lakásukat!
Égő gyertyát vagy mécsest ne hagyjanak koszorún, mert tüzet okozhat!
Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, vagy a fentiekben ismertetett jogsértéseket tapasztal, azonnal értesítse a rendőrséget a díjmentesen hívható 112-es vagy 107-es segélyhívó telefonszámokon!

Megosztás