Kétszer is avartűzhöz riasztották a nagyatádi tűzoltókat

Kutason és Bolhón is nagy területen égett a száraz aljnövényzet tegnap délután, egy melléképületre is átterjedt a tűz. A katasztrófavédők mindkét esetben megfékezték a lángokat.

Tegnap három óra után riasztották a tűzoltókat, miszerint Bolhón több telken is lángra kapott az aljnövényzet. Az ott lakók kerti hulladékot akartak elégetni, a tüzet azonban nem tudták kordában tartani, átterjedt a szomszédos telkekre is. Egy melléképület gerendáját is elérték már a lángok. A helyszínre a Barcsi Hivatásos Tűzoltókat riasztották, később a nagyatádi egységektől is segítséget kértek. Végül azonban az atádi szerkocsikat útközben visszafordították, mivel a barcsiaknak sikerült megfékezniük a lángokat kéziszerszámokkal és egy vízsugár segítségével.

Az esti órákban így is adódott feladat a nagyatádi tűzoltóknak: 18 óra után Kutasról érkezett a riasztás, miszerint egy hektáron égett a száraz aljnövényzet. A nagyatádi hivatásos és a nagybajomi önkéntes tűzoltók együttes munkájával sikerült megfékezni a tüzet kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével.

A nyitókép illusztráció. 

Megosztás