Ki korán kel, aranyat lel

14 érem két nap alatt: ennyi medállal tértek haza a ritmikus gimnasztika nagyatádi sportolói. Két eseményen is eredményesen szerepeltek a növendékek. Karika-, labda- és szabadgyakorlatban is brillíroztak.

A Ritmikus Gimnasztika Diákolimpiát március közepén Somogyjádon rendezték meg. A verseny célkitűzése egyebek között a ritmikus gimnasztika népszerűsítése a nebulók körében, utánpótlás-keresés és a legügyesebb tanulók kiválasztása. A nagyatádi lányok szépen szerepeltek az eseményen. Legjobb eredményeik a diákolimpiáról: Horváth Boglárka karika- és labdagyakorlata 1. helyezést érdemelt. Vlasics Zorka és Kolics Holli szabadbemutatója is aranyérmet jelentett a lányoknak. Karikában otthon vannak a tanoncok, hiszen Buzás Natasa a 3., Kolics Holli pedig az 1. helyezést érdemelteki. Németh Szonja tökéletes buzogány gyakorlata a legjobbnak bizonyult, neki szintén aranymedál csilloghatott a nyakában.

Egy nappal később a Berczik Sára Emlékversenyre indultak a kis diákok és edzőik. Sokak nem tudják, hogy Berczik Sára magyar mozdulatművész, koreográfus, zene- és táncpedagógus és a művészi torna mesteredzője volt. Emlékének ápolására, munkásságának megőrzésére több versenyt is szerveznek országszerte. Az emlékversenyen Fürst Dominika szabaddal 3. lett. Kovács Kitti két gyakorlatban is brillírozott, szabaddal, karikával, így összetettben is 1. helyezett lett. Kovács Réka eszközök, szerek, kéziszerek és társ nélküli előadása ezüstöt érdemelt. Korcsmáros Luca szabadgyakorlatban és összetettben első lett, sőt, a karikával is ügyesen bánt, így ebben a számban 2. helyet ért el.

Megosztás