Lesz-e időközi választás Nagyatádon?

Ez a kérdés merült fel a városban, miután Simonovics Józsefné képviselő asszony sajnálatos halála miatt megüresedett a nagyatádi 3-mas számú egyéni választókerület önkormányzati képviselői mandátuma.

A nagyatádi 3-mas számú egyéni választókerület megüresedett önkormányzati képviselői mandátumával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást kapta szerkesztőségünk Nagyatád Város Jegyzőjétől.

„Mint ismert, Simonovics Józsefné képviselő asszony sajnálatos módon 2019. február 13-án elhunyt. Ilyen esetben a jogszabályi előírások alapján időközi választást kell tartani. Ezt az illetékes bizottságnak a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre kell kitűznie. Mégpedig úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő hetvenedik és kilencvenedik nap közé essen. A választási eljárási törvény szerint azonban nem lehet időközi választást tartani az általános önkormányzati választás évében április 1-je és a választás napja között. Eszerint idén utoljára január 20-án lett volna lehetőség időközi választást kiírni, mégpedig az április 1-je előtti legutolsó időpontra, március 31-ére.”

Vagyis a 3-mas számú választókerület képviselői mandátuma az őszi önkormányzati választásig betöltetlen marad.

 

Megosztás