Kiképezhető kutyákat keres a NAV

Ismét vásárol olyan kutyákat az adó- és vámhivatal, amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak. Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szükségük van: 10 hónapostól 3 évesig, egészséges kutyusokra.

Az ebek gazdái február 17-éig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiképzői oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, chippel ellátott kutyákat várnak. Járőrkutyának kizárólag német juhászkutya fajtájú, nagytestű, kan ebeket keresnek, a keresőkutyáknál ivarra, fajtára vonatkozó megkötés nincs. Egyes keresőkutyák speciális feladatokat látnak majd el, a folyami határátkelőhelyek ellenőrzésében segítik a NAV munkáját. Erre a speciális szerepkörre kimondottan kis- vagy közepes testű, az erős hangokra, mélységre, magasságra nem érzékeny ebeket várnak. A részletes feltételek a NAV honlapján elérhetők, a megfelelő kutyák tulajdonosai február 17-éig küldhetik el kezdőajánlatukat a

navkutyabeszerzes@nav.gov.hu

e-mail-címre. A levélben a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát, vételárát, a gazda e-mail-címét, adatait, FELIR-azonosítóját kell megadni, illetve jelezni kell azt is, hogy az eladó magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, kft.-ként – küldi ajánlatát. A két kiírás részletei itt olvashatók.

A hivatal felveszi a kapcsolatot azokkal, akiktől második, konkrét ajánlatot is kér. A sikeres keresőkutya-jelöltek először 21 napos próbaidőre kerülnek a kiképzőkhöz.

Várják a négylábú tehetségeket, a jövő sikeres kereső- és járőrkutyáit – írta kötleményében a NAV.

Fotó: Facebook - NAV
Fotó: Facebook – NAV

 

Megosztás