A listavezető otthonában kaptak ki az atádi sakkozók

Bajára látogatott a hétvégén a nagyatádi sakkcsapat, aminek az összeállításán az indulás reggelén kellett módosítani. Ennek ellenére szoros eredmény született.

Az egyesület harminc éves fennállása alatt eddig mindössze egy alkalommal fordult elő, hogy a csapat összeállítását a mérkőzés reggelén kellett módosítani – írja Kiss Attila, a Nagyatádi Sakk Egylet vezetője. 

– A csapatvezetőnk már általában négy-öt nappal a mérkőzés kezdete előtt csapatot szokott hirdetni, most azonban már úton voltunk, amikor Kőnig Balázs jelentkezett, hogy az influenza reggelre ágynak döntötte. Hirtelenjében még az utazást is át kellett szervezni, hogy ne kelljen játék nélkül feladni egyetlen játszmát sem.

A kellemetlen közjáték rányomta a bélyegét a mérkőzésre, főleg, hogy az első hat tábláról három ponterős játékos is hiányzott a nagyatádiak csapatából. A listavazető bajaiak sem akartak kockáztatni, ezért nagyon sok döntetlen született. A vezetést végül ők szerezték meg, a harmadik órában pedig már két ponttal vezettek.

A nagyatádi csapat egyetlen győzelmét Molnár Aurél szerezte meg, és ezzel beállította a 6,5-5,5-ös végeredményt.

A szoros eredmény előre borítékolható volt és ezzel az összeállítással sokkal jobb eredményre a nagyatádi csapat részéről nem is lehetett számítani. A többi mérkőzésen is születtek meglepő eredmények, nagy arányban veszített Marcali csapata és kikapott a tavalyi bajnok decsi együttes is.

A mérkőzés krónikája:

Győzött: Molnár Aurél jr. (4. Tábla).

Döntetlen: Vrban Mladen (1. Tábla), Máthé Gáspár (2. Tábla), Horváth Attila (3. Tábla), Szijártó András (5. Tábla), Ferencz Miklós (6. Tábla), Gyugyi Péter (7. Tábla ), Kondákor Márk (8. Tábla), Mihalecz Attila (10. Tábla), Kiss Attila (11. Tábla).

A forduló többi eredménye:

Decs – Fehérvár SE: 5,5 – 6,5
Kaposvár – Dunaújváros: 6.0 – 6,0
Marcali – Szentlőrinc: 2,5– 9,5
Komló – Kármin Pécs: 8,5 – 3.5

Négy fordulót követően a nagyatádi csapat a negyedik helyet foglalja el a másodosztályban.

Megosztás