Kilencvennél is többen versenyeztek a nagyatádi futófesztiválon

A város napja alkalmából rendezte az eXtremeMan Kft. a Nagyatád Maraton Futófesztivált. A leggyorsabb versenyző, a nyíregyházi Kovács Szilárd 3 óra 28 perc alatt teljesítette a 42 km-es távot.

A sport és a futás népszerűsítése érdekében szervezte az eseményt a nagyatádi triatlonversenyek házigazdája. A szeles időben 15 egyéni versenyző és 7 váltó vágott neki a legnagyobb távnak. Köztük 3 egyéni nagyatádi sportoló és 4 atádi csapat akadt. A többiek egyebek között Pécsről, Budapestről, Nyíregyházáról, Keszthelyről és Rácalmásról érkeztek.

A legnagyobb erőpróbán végül a nyíregyházi ViniBike KSE versenyzője, a 47 éves Kovács Szilárd szakította át elsőként a célszalagot, 3 óra 28 perc 45 másodperces idővel. Őt két pécsi versenyző követte, Makkos Lóránt és Király Balázs.

A legjobb nagyatádi maratonfutó ötödik lett: Stróhmajer János, a Triatád sportolója 3:59:30-as idővel ért célba. Ráadásul szintén három nagyatádi érkezett utána: Gelicz József, Detkó Roland és Illés Krisztián.

A hölgyek között a pécsi Nagy Alexandra végzett az első helyen 4:27:57-tel.

A váltók versenyét a Nagyatádi Triatlon és Szabadidősport Egyesület Mélytengeri búvárok elnevezése csapata nyerte 3:08:19-es időeredménnyel: Bota Bálint, Kolics Máté, Illés Marcell, Tátrai Bendegúz összeállításban.

A második a nagyatádi szakközépiskola NASI tanár-diák csapata lett: Horváth Tamás, Ludán Gábor, Keszericze Márton és Keszericze András.

A harmadik helyet ismét a Triatád egyik együttese, a Frodó és társai szerezte meg: Filák Milán, Herr Krisztián, Leich Olivér, Márkus Barnabás, Rituper Ruben és Stóhmajer Dárius.

A félmaratonra és a 10 km-es távra 19-en, ill. 22-en neveztek, köztük sok nagyatádi és környékbeli sportoló. A 21 km-es félmaratoni távot abszolút férfi kategóriában Márkus Noel (Triatád) nyerte Spilleman Ádám (Triatád) és Bánki Norbert (ENSPORT) előtt. A nők között a nagyatádi Fodor Zsuzsanna ért elsőként célba.

A maratobi futófesztivál rajtja
A maraton futófesztivál

 

Megosztás