Kitalálták, megcsinálták és élvezik a gyümölcsét

Kedden délután volt az első szenior örömtánc óra a szakképző iskola tornatermében, ahol harmincnál is többen gyakorolták a mostanság egyre divatosabbá váló lépéseket.

Mozgás, öröm, agytorna – ez a jelszava a manapság divatos szenior örömtáncnak, ami jobbára az idősebb korosztály számára egy olyan mozgásforma, aminek hála mind a test, mind a lélek állapota javul, és nem utolsósorban az egyre inkább elmagányosodó idősek közösségbe tartozását is erősíti.

Emiatt két nagyatádi hölgy (Varga Jánosné Katalin és Fehér Dénesné Altman Márta) elhatározta, hogy szeretnék, ha  a városban is lenne alkalma bárkinek kipróbálni ezt a mozgásformát, ugyanis néhányszor elmentek vidékre táncolni, de a távolság és az utazás kényelmetlensége miatt úgy döntöttek, hogy helyben szerveznek csoportot. Megkeresték a polgármestert, a segítségével kíbérelték a szakképző iskola tornatermét, Porrogszentkirályból pedig hivatásos oktató is érkezik hozzájuk mostantól minden kedden Sikterné Csizmadia Ágnes személyében, aki elmondta:

– Abban mindenképp különbözik a szokványos társastánctanfolyamoktól, hogy ide nem szükséges partnerrel jönni, hiszen itt alakítunk párokat és egy-egy tánc során is cserélődnek a párok. Körtáncokat, páros táncokat, blokktáncokat járunk, hirtelen forgások, ugrások, akrobatikus elemek nélkül. Továbbá egyszerű lépéskombinációkat tanulunk, melyek valójában sétalépések apró variációkkal. Ezért a részvétel nem igényel előképzettséget. Az órák nem épülnek az előző alkalmakra. Alkalmaink mindenki számára nyitottak, folyamatosan lehet csatlakozni hozzánk.

Az oktató hozzátette: szeretettel várjuk mindazokat, akik szeretik a vidám hangulatot, a változatosságot, könnyed mozgásra vágynak, szeretnek közösségbe járni, akik nem mástól várják a megoldást, hanem maguk is akarnak tenni testi és mentális egészségük megőrzéséért.

Az egyik szervező, Altman Márta arról beszélt, hogy hat éve találkozott először ezzel a mozgásformával, még Budapesten. Volt, hogy Kaposvárra ment táncolni, de mindenképpen szerette volna, ha helyben is adódik lehetőség, úgyhogy az utánajárásnak, a szervezésnek és a kitartásnak köszönhetően mostantól Nagyatádon az idősebbek minden kedden délután 4 órától a szakképző iskola tornatermében örömtáncolhatnak.

Egyébként a legelső foglalkozáson harmincegyen voltak.

Megosztás