Kitüntetések a Magyar Ápolók Napján

170-nél is több ápoló és mintegy 80 asszisztens segíti az orvosok munkáját a Nagyatádi Kórházban. Az ő tiszteletükre rendezett ünnepséget díjakat és kitüntetéseket adtak át, de legfőképpen megköszönték a munkájukat.

Az ünnepség múlt csütörtökön az ápolók himnuszával kezdődött.

– A magam nevében köszöntöm őket, és azokat, akik nem lehetnek jelen, mert fönt vannak és most is dolgoznak. Nélkülük nem működhetne a magyar egészségügy, és nem működhetne a kórház – köszönte meg a szakdolgozók munkáját dr. Pósa István főigazgató.

A Magyar Ápolók Napját Kossuth Zsuzsanna születésnapjához igazítva rendezték.

Munkássága eredményeképpen mintegy 70 teljesen felszerelt, élelemmel és dolgozókkal ellátott tábori kórház alakult Magyarországon – hangsúlyozta Szerecz Zsuzsanna ápolási igazgató.

Az intézmény mintegy 70 ezer ember egészségügyi ellátásáról gondoskodik nap mint nap.

A Nagyatádi Kórház ennek a térségnek, Belső-Somogynak és Dél-Somogynak az egészségügyi vára, az egészségügyi bástyája. És, ha így nézzük, akkor talán még inkább lehet Dobó István várkapitány gondolatát ide alkalmazni, hogy ennek az egészségügyi bástyának, várnak az ereje nem a falakban van, főleg, hát még néhány részen nem egészen, hanem valóban az emberek lelkében, azok lelkében, akik itt végzik a maguk hivatását, napról napra elkötelezetten és áldozatokat vállalva – mondta köszöntőjében Szászfalvi László országgyűlési képviselő.

Nagyatád polgármestere az ápolók három legfőbb értékét emelte ki: a naprakész tudást, a tapasztalatot és az együttérzést.

Azért vagyunk mi itt nyakkendősen, hogy megmondjuk önöknek, hogy nagyra becsüljük, nagyra értékeljük és tiszteljük az önök által végzett munkát. Azt kívánom önöknek, minden nap jó érzéssel jöjjenek és jó érzéssel menjenek haza a munkahelyükről, a Nagyatádi Kórházból. Mindig érezzék, hogy szükség van önökre, hogy a munkájuk az érték, és ezt az értéket a betegek, a társadalom, a közösség megbecsüli – hangsúlyozta Ormai István.

Az ünnepségen a munkatársak javaslatai alapján az Év ápolója díjat Filó Szilvia, a belgyógyászati osztály diplomás ápolója kapta. A 2018-as Év asszisztense díjat pedig Balázs József István, a Pszichiátria Rehabilitáció Nappali Osztály gyógyfoglalkoztatója vehette át.

A Magyar Ápolók Napjának idei ünnepsége az igazgatói dicséretek átadásával zárult. Íme, a kitüntetettek:

Gibizer Judit – Sebészet Osztály

Dömötörné Fenes Szilvia – KAIBO

Boros Lászlóné – Központi Radiológiai Osztály

Jurida Kornélia – Központi Laboratórium

Futó Szilvia – Mozgásszervi Rehabilitációs Osztály

Lakosné Szalai Zsuzsanna – Pszichiátria Rehab. Osztály III.

Németh Edit – Belgyógyászat Osztály

Horváthné Németh Erika – Pszichiátria Rehab. Nappali Osztály

Hencsei Mária – Krónikus Utókezelő Osztály

Szerecz Gyuláné – Vértranszfúziológia Osztály

Megosztás