Kivágatta tíz hektár erdejét

A férfi mezőgazdasági művelés alá akarta vonni a területet. Környezetkárosítás miatt 1 év 8 hónap felfüggesztett börtönre ítélte a Nagyatádi Járási Ügyészség.

Környezetkárosítás bűntette miatt emelt vádat a Nagyatádi Járási Ügyészség egy 61 éves férfi ellen, aki engedély nélkül 10 hektár erdőt vágatott ki Inke határában azért, hogy a területen mezőgazdasági kultúrnövényt termesszen.

A vádlott először egy kisebb, több helyrajzi szám alatt nyilvántartott erdőterületén végzett engedély és bejelentés nélküli fakitermelést, majd a tuskókat is kiforgatta és megkezdte a terület mezőgazdasági célú átalakítását.

A férfi illegális tevékenységével a következő években sem hagyott fel, 2017-től további, jóval nagyobb területen lévő erdőket irtott ki, amiknek helyén szintén mezőgazdasági kultúrnövényeket akart elvetni.

A vádlott a fakitermeléssel és talajműveléssel olyan mértékben károsította az élővilágot, hogy annak természetes állapota csak több évtized alatt állítható helyre.

A Nagyatádi Járásbíróság a váddal egyezően a férfit 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be.

 

Megosztás