Kiválóan szerepelt a 63. Bázis az Európa-bajnokságon

A hétvégén rendezték meg Tatán az OCR Európa-bajnokságot, ahol a nagyatádi 63. Bázis versenyzői újfent bizonyították rátermettségüket. Kiváló eredmények születtek a kontinensviadalon.

Az OCR egy olyan sport, ahol a versenyzőknek futás közben akadályokat kell leküzdeni. Az épített vagy természeti akadályok a versenyző szellemi és fizikai képességeit kifejezetten megterheli. A hétvégén Tatán gyűltek össze a kontinens legkeményebb hölgy és férfi versenyzői, akik készen álltak arra, hogy legyőzzék ezeket az akadályokat. A nagyatádi 63. Bázis színeiben is számos versenyző érkezett a megmérettetésre, akik mind csapatban, mind egyéniben igyekeztek kihozni magukból a legjobbat.

Ebben a sportágban minden célbaérkezés nagy dolog, mert nagyon kemény a verseny – mondta Vlasics Zoltán. – Minden korcsoportban olyan 60-80 versenyző indul. Egy akadályt csak egyszer lehet megpróbálni, akinek nem sikerül, veszít egy karszalagot, amiből összesen három van, illetve ilyenkor büntetőkört is kell menni, két darab húszliteres, teli kannával 200 métert futni. A 3 kilométeres távon 25 akadály van, egyebek között súlyokat kell cipelni, akadályokat átugrani, lézeres pisztollyal célba lőni. A 12 kilométeres távon az akadályok száma arányaiban növekszik.

Korosztályában Zsiros Márk (25 és 29 éves közöttiek) a hatodik helyezést szerezte meg a kontintensviadalon a 12 kilométeres távon, azaz egész Európában pusztán öt ilyen idős versenyző akad, aki még nála is jobban veszi az akadályokat. Ezen az embert próbáló távon Csáki Zsolt a korosztályából az 52. helyen ért célba, Sass Gergő pedig a 21. lett, Ulrich Balázs a 45 és 49 évesek között a 22. helyen végzett.

Vlasics Zoltán a három kilométeres távon (a 45 és 49 évesek között) a 12. helyen végzett. Sass Gergő a 20 és 24 évesek között a 15. helyet szerezte meg, Schrantz Dávid ugyanitt 16. lett, Ormanecz János szintúgy a 45 és 49 évesek között a 44. helyen ért célba. Ugyanezen a távon Zsiros Márk a korosztályában (25 és 29 évesek) a 9 lett.

– Úgy lettem tizenkettedik, hogy egyetlen karszalagot sem vesztettem, a korosztályomból a 64 indulóból mindössze 39-en értek célba.

A 63. Bázis csapata Tobak Veronika, Vlasics Zoltán és Sövegjártó Etele összeállításban indult el a férfiak mezőnyében. A vegyes összetételű csapat így is maga mögé tudott utasítani 24 másikat.

– Akadt olyan versenyző is, aki nem ért célba, de őket is dicséret illeti, hisz egy Európa-bajnokságról beszélünk, ott voltak és küzdöttek.

Egyébként a fentebb említett lézerlövészet azért került bele az OCR akadályai közé, mert az öttusában a lovaglást az akadályfutás váltja, azaz olimpiai sportág lesz. A nagyatádi 63. Bázis legjobb versenyzői szeptemberben Belgiumban folytatják a menetelést a világbajnokságon.

A finoman szólva is embert próbáló megmérettetésen tehát a 63. Bázis versenyzői kiválóan helyt álltak, laikus szemmel ez a sportág azok közé tartozik, ahol ezeken a  pályákon célba érni is emberfeletti teljesítmény.

Megosztás