Köddel, faggyal érkezett a hideg idő

A városba vezető utakon több helyről is ködösödést jeleztek a helyiek. Ma reggel már a dér is megcsípte az aljnövényzetet, hivatalosan is megérkezett az első fagy. Ön már beszerezte a téli gumikat?

Hajnalban -2 fokig süllyedt a hőmérséklet, a ködképződés mellett pedig már zúzmarafoltok is kialakultak a talajközelben. A hajnalban útra kelőknek már jegesedést kellett kaparni a szélvédőről. Reggel 8 órára már ismét fagypont fölé emelkedett a hőmérséklet, a város északi részében ekkor 2 fokot mértek, de az árnyékosabb helyeken még ekkor is jégkristályoktól fehérlettek a fűcsomók. A nagyatádiak észbe kaptak: az autógumi szervízekben sorban állnak az autók a téligumi felrakásáért. 

A szántóföldeken is jégkristályok láthatók
A szántóföldeken is jégkristályok láthatók

A mai nap már csak nehezen tornázza fel magát a hőmérő 10 fok fölé, hétvégén pedig a délutáni csúcshőmérsékletek is csak 7-8 fok körül alakulnak, erősebb éjszakai fagyokkal: akár -6 fokig is lesüllyedhet a hőmérséklet. Készítsék be a tüzifát, kedves olvasóink, egyre nagyobb lesz a cidri! Csapadék kialakulására a jövő hét elejéig egyelőre nem kell számítani, akkor viszont már hóesés és havas eső is kilátásba kerül. 

Megosztás