Kokó: le a kalappal a nagyatádiak előtt!

Olimpiai és világbajnok ökölvívónk is részt vett az eXtremeMan mai pályabejáró edzésén. Feleségével és 4 hónapos kisfiával érkezett Nagyatádra. Az Atádhírnek azt mondta: úgy érzi itt magát, mint egy nagy családban.

Július 28. – idén ekkor lesz Az év leghosszabb napja, vagyis a Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokság Nagyatádon. Ma délelőtt egy körülbelül 30 fős csapat ment végig az eXtremeMan nagy körén: a gyékényesi tóban kezdték, aztán kerékpárra pattantak, végül a nagyatádi futással tesztelték állóképességüket. Az ország minden pontjáról érkeztek a lelkes triatlonisták, nyolc atádi fiatal sportoló is köztük volt.

Az idei verseny ugyanúgy bővelkedik majd kísérőrendezvényekben, mint a legutóbbi: lesz tésztaparti, hölgyek és manók futása, közös pályabejárás, aquatlon, babakocsis futás. A versenyigazgató néhány újdonságról is beszámolt.

– Bogratlon versenyt is rendezünk, 4-8 fős csapatok főzhetnek majd marhapörköltet – mesélte dr. Herr Gyula. – Először a kempingben lévő főzőhelyért kell megküzdeniük egy 10×50 méteres váltóúszással a strandon. Ott kapnak egy-egy utalványt, amivel elkerekezhetnek a húsért, a kenyérért és a tésztáért, a sóért el kell futniuk. Aztán jöhet a főzés, este pedig közösen elfogyasztjuk a pörköltet.

Erre már lehet jelentkezni, az első 20 csapat nevezését fogadják el. Ezenkívül lesz egy Aranyhíd futam is: kedd este 20 óra 20 perckor, azaz naplementekor indul a strand előtti 0 kilométerkőtől föl a Kápolna utcán, a lemenő nap aranysugarában.

Emlékezetes, Nagyatádon, a tavalyi célbaérés után kérte meg kedvese kezét Kovács István. Ma együtt érkeztek a közös edzésre, és Katalin ölében ott szuszogott kisgyermekük. Zalán éppen ma 4 hónapos, közölte örömmel Kokó, aki az első bokszversenyét is felelevenítette: titokban vett részt rajta, mert tiltották, aztán csak kitette a családi asztalra a győztes fotóval megjelent újságot. A leendő olimpiai és világbajnok egy méretes pofont kapott érte jutalmul, idézte fel mosolyogva a történetet. Nézzék meg, mit mondott stábunknak Kovács István!

Megosztás