Koraszülötteken segíthet, aki leadja a megunt plüsseit

A kulturális központ aulájában pénteken délutánig adhatják le a nagyatádiak a megunt, de még jó állapotú plüsseiket, amelyekkel most a koraszülöttek ellátását segíthetik

Vasárnap újra szlalomverseny lesz Nagyatádon, immár negyedik alkalommal rendezik meg a Szlalom Kupát. A szervezők idén kibővített családi programokkal várják a látogatókat, illetve hatvannál is több autó és egyéb jármű versenyez a kupáért.

Addig is a kulturális központ aulájában Merencsics Árpád rallyautójának nyitott csomagtartójába, illetve az aulában található asztalokra várják a már megunt, de még jó állapotú plüssöket a Plüss Kommandó részére, akik egy igazán fontos hadműveletre vállalkoztak: az országosan működő húsz koraszülött osztályt segítenék. Ezen felül pénzadományt is elfogadnak, amelyet az aulában kihelyezett gyűjtőbe tehetnek a segíteni szándékozók.

A koraszülött hadművelet célja, hogy mind az országban működő húsz koraszülött osztályra kerüljön új inkubátorvezérlő, valamint egy fénytakaró. Előbbi több mint négymillió, utóbbi 2 és félmillió forintba kerül darabonként. A gyűjtésen túl koraszülött osztályonként 150 darab pocakfészket, plüss és textil ölelőkezeket gyártanak, ezzel is segítve azokat, akiknek élete legfontosabb küzdelme már a születés pillanatában elkezdődik.

A gyűjtés egész héten tart, ráadásul a kulturális központ kedden, szerdán és csütörtökön este nyolcig nyitva lesz, pénteken pedig délután 1 óráig lehet hozni a megunt, de még jó állapotú plüssöket.

A vasárnapi versenyről bővebb információt ebben a cikkben, valamint az esemény oldalán is találhatnak.

Megosztás