Koronavírusos lett a dajka, bezár a Hétpettyes Óvoda

Szerencsére csak három napra. A mai napon pozitív lett az egyik dajka koronavírus tesztje, ezért jövő hét elején hétfőtől szerdáig zárva tart a henészi ovi. A dolgozók és a gyerekek karanténban vannak.

 

Információink szerint a dajka a múlt hétvégén még tünetmentes volt, hétfőn dolgozni ment. Ám napközben rosszul érezte magát, felment a láza, ezért hazament. Azonnal kérte a tesztelést is, szerdán jöttek ki hozzá mintát venni. Ma délelőtt jött meg az eredmény: az óvodai dolgozónak pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Ennek értelmében a hivatalos szervek már ma utasították az óvodát, hogy minél előbb zárjanak be, a dolgozók és a gyerekek pedig karanténba kerülnek. Napközben már értesítették a szülőket, hogy vigyék haza a gyermekeiket. Jövő héten hétfőtől szerdáig zárva tart a tagintézmény. 

Akadtak olyan ovisok is, akik nem érintkeztek a dajkával. Őket a szülők, ha igényt tartanak rá, igény szerint a Gyöngyvirág Óvodába tudják elvinni. A beteg óvodapedagógus értesüléseink szerint már jobban érzi magát. A fertőzöttség mértéke továbbra is meglehetősen magas környékünkön is. Információink szerint a nagyatádi és barcsi járásban naponta 30-40 esetet regisztrálnak. 

Megosztás