Kortárs és izgalmas tárlat a kulturális központban

Tegnap délután nyitotta meg Békési Ervin szobrászművész a Fiatal Alkotók Tárlata címet viselő kiállítást a kulturális központ kiállítótermében.

Nagyatádi, illetve Nagyatádhoz kötődő fiatal alkotók tárlatát nyitották meg pénteken délután a kulturális központban, ahol Pünkösd Márton, a Nagyatádi Kulturális és Sport Központ igazgatója köszöntötte a vendégeket Vránics Ildikó és Horváth Blanka zenés bevezetőjét követően, majd Békési Ervin megnyitóbeszédében több, művészetet érintő, a művészetet befolyásoló témáról beszélt.

– A jelenlegi oktatási rendszer nem a kreativitást segíti elő, hanem egy ideális fejlődést produkál az emberben, ami miatt kreatív blokkok alakulnak ki az agyban, amit feloldani nagyon nehéz, de minél több ilyen blokkot oldunk fel, annál jobban fogjuk magunkat érezni, annál több élményt kapunk – fogalmazott a szobrászművész.

Hozzátette: a művészetet nem érteni kell, hanem befogadni és élvezni.

A kiállított művek szerteágazó tematikát, megközelítést vonultatnak fel, illetve egy részük nem mindennapi technikával készült, szintúgy a témaválasztásuk sem mindennapi, így mindenképpen érdemes egy sétát tenni a kulturális központba a következő időszakban, mert a tárlat egészen december elsejéig látogatható.

A tárlaton Buzás Jázmin, Czakó-Dömötör Ivett, Hrankai D. Judit, Iharosi Dóra, Kiss Virág Sára, Magyar Jázmin, Somogyi-Magyar Szonja, Szigeti-Grunner Fanni és Tolnay Dávid alkotásai láthatók.

Megosztás