Köszönet az ápolóknak

Több mint 300 egészségügyi dolgozó szolgálja a térség betegeit a Nagyatádi Kórházban. Közülük a legjobb ápolók és asszisztensek minden évben dicséretben részesülnek Kossuth Zsuzsanna emléknapján. Videóval!

Az év szakdolgozója: Bencsikné Mohari Veronika dietetikus

2014. áprilisában érkezett hozzánk a budapesti Szent László kórházból. Feladata a betegek étlapjának megszerkesztése, betegségekhez társuló diétás ételek elgondolása, a diétás tanácsok átadása azok számára akik erre rászorulnak. Szervezi a betegek élelmezését, aktívan részt vesz a tálalókonyha munkájában.

Küldetésének érzi az egészséges táplálkozás népszerűsítését. Munkatársa az egészségfejlesztési irodának, ahol fogadja a táplálkozási tanácsokra vágyó pácienseket. Nemcsak elméletben népszerűsíti, hanem a valóságban is sokszor megkóstolhattuk már kreatív és nagyon finom ételeit.

Több csoportot szervezett már az egészséges életmód jegyében amik aktívan működnek. A MESZK Dietetikai Tagozati lelkes képviselője és a Somogy Megyei Dietetikusok vezetője. Gratulálunk!

Főigazgatói dicséretek:

Balogh Márta

Belgyógyászati Osztály ápolója. Mindennapi feladatai végzése közben egészségnevelő tevékenységet is folytat. Ehhez elméleti tudását folyamatosan fejlesztette, ezért is iratkozott be a Diabetológiai Szakápoló és Edukátori képzésre.

2019. októberében sikeres vizsgát tett, jeles eredménnyel vehette kézbe oklevelét. Azóta rendszeres edukátori feladatokat lát el a cukorbetegek körében.

Szabadidejében vers és prózaírással foglalkozik, munkatársait gyakran szórakoztatja költeményeivel, melyek könyv formájában is megjelennek. Felkérésre kulturális eseményeken adja elő írásait, képviseli munkahelyét. Gratulálunk!

Cservék Ferencné

1980-ban kezdett kórházunkban. A sebészeti osztály főnővér helyetteseként minden feladatot maradéktalanul teljesített. Munkáját önállóan, pontosan, felelősségteljesen végzi. Ápolóként a betegeket nagy szakmai hozzáértéssel, szeretettel látja el. A Sebészet bármely szakterületén megállja a helyét legyen az osztály vagy szakrendelés.

Nagy figyelmet szentelt a kollégák egyéni problémáinak megoldására. Az évek során fontosnak tartotta a közösség összetartását, a csapatszellem megerősítését. Mindig szemelőtt tartotta a Sebészeti Osztály jó hírének megóvását és öregbítését. Jelenleg nyugdíj előtti felmentési idejét tölti. Gratulálunk!

Dakosné Bók Erzsébet

Egészségügyi szakközépiskolai végzettséggel 1979-ben kezdett el dolgozni a központi laboratóriumban. 1984-ben laboratóriumi asszisztensi végzettséget szerzett majd 20 év múlva ismét iskolapadba ült, klinikai laboratóriumi szakasszisztens képzettséget kapott.

A laboratórium valamennyi munkaterületén munkája megbízható, az előírt utasításokat maradéktalanul betartja. Betegekkel való kommunikációja kiemelkedő, részt vesz az új dolgozók betanításában, gyakorlati oktatásában, próbálja hivatástudatra, fegyelmezettségre emelni őket.

2019. augusztus 1-én nyugdíjas lett, nyugdíja mellett remélhetőleg még sokáig erősíti a laboratórium csapatát. Gratulálunk!

Juhász Julianna Mária

1979-től kezdett el kórházunkban dolgozni. Tavalyi évtől már, mint nyugdíjas kolléganő vesz részt aktívan a Tüdőgondozó munkájában, ahol röntgenasszisztensi feladatokon túl részt vállal az asszisztensi munkában is. Nagy szakmai hozzáértéssel végzi a tüdőszűréseket, TBC-s betegek gondozását.

A betegekkel segítőkész, empátiakészsége nagy, munkatársaival jó kapcsolatot ápol. Gratulálunk!

Kozmáné Csordás Mónika

2004. júliusában kezdett kórházunk Krónikus Utókezelő Osztályán általános ápolóként, majd 2011-ben ápolói végzettséget szerzett.

Csendes egyéniség, munkáját lelkiismeretesen, pontosan végzi. Kollégákkal kapcsolata példamutató, betegellátásban szakmaisága kiemelkedő. Mind a kollégák, mind a betegek tisztelik és szeretik. A tanulók oktatásában aktívan részt vesz, segítőkész, mindig lehet rá számítani. Gratulálunk!

Máté István

1980-ban kezdett az akkor még városi önkormányzat kórház és rendelőintézetben az ideg-elme osztályon mint segédápoló. Dolgozott az elme pavilonban és az akut osztályon is. 1987-ben Kaposváron általános ápoló és általános asszisztens végzettséget szerzett, majd 1994-től a két osztály különválásakor az idegosztály aktív dolgozója maradt és szakmai tudását 1998-ban felnőtt szakápolói végzettséggel bővítette. Részt vett a tanulók és az új kollégák betanításában.

2008-ban elhagyta intézményünket, de 2015-ben visszatért hozzánk, azóta is az aktív Pszichiátriai Osztály meghatározó tagja. Betegekkel való bánásmódja példaértékű, sok éves szakmai tapasztalata nagy mértékben hozzájárult a betegek állapotjavulásához.

A kollégákkal jó kapcsolatot alakított ki. Gratulálunk!

Radák Kitti

2011-ben rehabilitációs tevékenység terapeuta végzettséget szerzett és ugyanebben az évben kórházunk Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának dolgozója lett. Fejlődni, tudását fejleszteni szerette volna ezért 2014-ben OKJ ápoló 54 végzettséget szerzett.

Tudását kamatoztatva szakmai ismeretei legjavát adva nagy szeretettel, empátiával foglalkozik a betegekkel. A rehabilitációs team meghatározó tagja.

2019-ben pszichiátriai szakápoló és gyógyfoglalkoztató végzettséget is megszerezte. Több szakmai versenyen is kiemelkedő eredményekkel vett részt. Közösségi munkában is szívesen tevékenykedik. Kollégái szeretik, tisztelik, szinte baráti kapcsolatokat ápolnak, bizalommal fordulnak hozzá ügyes-bajos dolgaikkal. Gratulálunk!

Megosztás