Köteleseink a kanadai világversenyig ugráltak

Pontosabban: bejutottak oda a nagyatádi ifjúsági csapat tagjai. Ám a világverseny költségei 3 millió forintra becsülhetőek. Ehhez keresnek most támogatókat. Az előnevezés határideje március 1-je.

Február első hétvégéjén a szolnoki országos csapatbajnokságon vettek részt kötélugróink. A 10 fős nagyatádi válogatott nemcsak élményekkel, hanem jó néhány éremmel és tervekkel tért haza.

Az első nap a mini, a serdülő és az ifjúsági csapatok versenyszámairól szólt. A serdülők a dobogó harmadik fokára állhattak fel a formáció szabadon választott versenyszámban. A csapat tagjai: Nemes Lilla, Frankó Fruzsina, Bartha Boglárka és Hervai Janka.

Vegyes ifjúsági csapatunk 10 versenyszámban indult. Végül hat aranyat, három ezüstöt és egy bronz érmet sikerült elhozniuk. Összetettben kétszer a dobogó második fokára, míg ifjúsági összetettben a dobógó harmadik fokára álltak fel. A csapat tagjai: Ágoston Barbara, Máder Hédi, Varga Janka, Novográdecz Bence és Jüngling-Czotter Éva.
A verseny utolsó napja pedig a gyermek korcsoportról és a válogatóról szólt. Egy gyermek páros indult el az egyesületből. Kuminecz Maja és Kiss Dorottya, akik a gyorsaságiban 9. helyezettek lettek, gyakorlatuk pedig a 8. helyen végzett.

A szolnoki versenyen eldőlt, hogy a nagyatádi csapat ifjúsági tagjai részt vehetnek a nyári kanadai világversenyen.

– 10 vesenyszámmal mennénk a kanadai döntőbe, összesen öten. A versenynevezésnek és az utazásnak viszont eléggé borsos az ára, körülbelül 3 millió forintba kerülne. A napokban döntöttük el a szülőkkel, hogy megpróbáljuk legalább egy részét összeszedni az összegnek – mondta Jüngling-Czotter Éva, a nagyatádi kötélugrók edzője és felkészítője.

Évi úgy gondolja, hogy a tavalyi norvég verseny után az atádi sportólók hasonlóan szép eredményeket tudnának elérni. Éviék így újra a sportkedvelőkhöz és a segítőkész emberekhez fordulnak az Atádhíren keresztül. Az M7 Takarékszövetkezetnél vezetett számlaszámra várják az adományokat (67000014-11030506), amelyeket előre is köszönnek mindenkinek. (IBAN-kód:HU15. Ezt a számlaszám elé kell írni, ha valaki külföldről szeretne utalni a számlára.)

Megosztás