300 ezer forintos nyomravezetői díj

Ennyit tűzött ki a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a képen látható siófoki férfi elfogását eredményező információért. A szökött foglyot kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények elkövetésével vádolják.

A Siófoki Rendőrkapitányság nyomozást folytat fogolyszökés vétségének gyanúja miatt az 50 éves Sütő Csaba siófoki lakos ellen. A férfival szemben kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig a terhelt mozgását nyomon követő eszközzel ellenőrzött bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

Sütő Csaba a nyomkövető eszközt eltávolította, majd ismeretlen helyre távozott.

A férfival szemben 2019. február 18-án a Siófoki Rendőrkapitányság elfogatóparancsot, 2019. március 22-én a Kaposvári Járásbíróság 13.Bny.69/2019/2. szám alatt európai, 13.Bny.69/2019/2/I. szám alatt pedig nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. 

A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője

                                                                               nettó 300.000,- forint,

azaz háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki Sütő Csaba felkutatását közvetlenül elősegítő olyan információval szolgál, ami a körözött személy elfogását eredményezi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a személlyel kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a főkapitányságon, illetve bármelyik rendőri szervnél. Hívja a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-82/502-700-as hívószámon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Megosztás