Kovács Kati: Közönség nélkül nem élet az élet

A művésznőnek hiányzott a fellépés, a műsora közben akár kívánságdalokat is lehet majd kérni. A Zenés Nyári Esték utolsó koncertjét a rossz időre való tekintettel a sportcsarnokban rendezik meg a szervezők.

Mivel a hétvégére sajnos hűvös, mi több, csapadékos időt jelez előre a meteorológia, ezért az idei Zenés Nyári Esték koncertsorozat utolsó fellépője, Kovács Kati a múzeumkert helyett a Városi Sportcsarnokban fog műsort adni a helyi közönségnek. Az idei nyár legvártabb nagyatádi koncertjének énekesnője elmondta: szívesebben énekelt volna a szabad ég alatt, de örül, hogy a járványhelyzetet követően újra vannak fellépéseik.

Sajnálom, hogy nem az éjszakai ég alatt lesz a fellépés, nagyon szeretünk a szabadban műsort adni, egészen más úgy a hangulata egy koncertnek – mondta Kovács Kati az Atádhírnek. – Az elmúlt két évben derült ki igazán, hogy mennyire is hiányzunk egymásnak: mi a közönségnek, a közönség nekünk. A fellépéseim hangulata nem csak tőlem, de a közönségtől is nagyban függ: egymást inspiráljuk, alakítjuk a műsort hangulatilag. Az elején mindig van egy kis tájékozódás, aztán ahogy haladunk előre, belejövünk, segítjük egymást ezzel az érzelmi töltéssel. Nagyon üres volt az életünk előadás és közönség nélkül. Nagyon sokan megkerestek minket ez idő alatt is, az elmúlt 20 évben nem adtam annyi interjút, mint az elmúlt kettőben. Egészen más üres teremben énekelni, mint ahogyan a focistáknak is más a játék, ha üres a stadion. Közönség nélkül nem élet az élet. Olyan, mintha egy akváriumban, a víz alatt lettünk volna. Többen online műsort adtak, de az nem adja vissza az élő szereplés varázsát, mindannyiunknak nagyon hiányzott a színpad. Nem csak örömmel végzett munka ez nekünk – mondhatnám azt is, hogy hivatás -, hanem érzelmileg is nagyon függünk a közönségünkről. Jóleső érzés, ha felismernek, megszólítanak; a maszkot viselve elvesztettem mindezt, amit 55 éven keresztül megszoktam. Az ismertség, a szeretet számomra felvillanyozó, új energiákat ad, hogy új dalokat írjunk, és hogy újra és újra fellépjünk a közönség előtt.

Megérdeklődtük a művésznőtől, hogy a több száz dalt tartalmazó repertoárból melyek fognak felhangzani a szombati koncerten-

Az első dalt tudom: Nálad lenni újra jó lenne, és persze lesz a Most kéne abbahagyni, de az előadás még képlékeny, és szívesen fogadok kívánságokat is a közönségtől. Nagyon szeretem, ha beszélgethetek közben az emberekkel, én még Hofitól láttam ezt. Amikor még egri kislány voltam, egyszer részt vettem egy előadáson, ahol egy fal választotta el a nézőket a színpadon szereplőktől. Már akkor megfogalmazódott bennem – bár akkor még nem is gondoltam volna, hogy egyszer énekes leszek –, hogyha egyszer valaha színpadra kerülök, nem fogok ilyen távolságot tartani. Sokan mereven elzárkóznak a közönséggel való interakciótól, kevesen vagyunk, akik beszélgetnek műsor közben velük. Remélem a nagyatádiak élvezni fogják a műsort.

A szombat esti koncert 20 órakor kezdődik, a belépés ez alkalommal is ingyenes. Az aktuális járványügyi szabályokat a szervezők betartják, ezért kérik, hogy a védettségi és személyazonosító igazolványaikat a résztvevők hozzák magukkal.

 

Megosztás