Közép- és főiskolások, egyetemisták pályázhatnak

Több tízezer forintot is kaphatnak évente. Azok a diákok és hallgatók pályázhatnak, akik a kilenc rinyamenti település valamelyikén laknak. A cél a helyben maradásuk, illetve a letelepedésük elősegítése.

A középfokú intézményben tanulók 80 ezer forintot kaphatnak. Három esztendőn keresztül tanévenként 10 diák nyerheti ezt el. A feltétele, hogy jó tanulónak kell lennie (legalább 4-es tanulmányi átlag). A szociális helyzetét is figyelembe veszik majd az elbíráláskor. A pályázatokat október 15-ig lehet benyújtani a városházán.

A felsőfokú intézmények hallgatói közül a hiányszakmákban tanulókat ösztönzik. Ők félévente 48 ezer forintot kaphatnak, és szintén 10-en nyerhetik el a támogatást. Ők október 1-ig adhatják be a pályázatukat.

– Az adatlapok letölthetők a város honlapjáról – válaszolta az Atádhírnek Ormai István polgármester. – A Rinyamenti közösség az emberekért című programunkat az Európai Unió támogatja, és a fentieken kívül kiegészül a humán szférában dolgozó szakemberek ösztönző díjazásával. 

Ez két részből áll. Az egyik a térségben dolgozók közül egy-egy szakembert támogat egyenként 150 ezer forinttal a következő három ágazatban: szociális-egészségügy; köznevelés-oktatás és kultúra-sport. Erről a Nagyatádi Önkormányzat képviselő-testülete dönt majd. A másik a településeken a humán közszolgáltatásban tevékenykedők közül 2-2 szakembert ösztönöz 100-100 ezer forinttal évente. Ezekről a települések képviselő-testületei fognak dönteni.

A program 3 éven keresztül zajlik, a benne résztvevő önkormányzatok: Nagyatád, Beleg, Bolhás, Görgeteg, Háromfa, Lábod, Ötvöskónyi, Segesd és Somogyszob.

A pályázathoz szükséges formanyomtatványokat innen lehet letölteni:

http://www.nagyatad.hu/modules/nagyatad/site/palyazatok/EFOP-1.5.3-16-osztondij-ki.pdf

http://www.nagyatad.hu/modules/nagyatad/site/palyazatok/EFOP-1.5.3-16-osztondij-fo.pdf

 

Megosztás