Közszemét a társasházak tövében

A közterületeink néhol hűen tükrözik a közállapotainkat – így summáztuk a tapasztaltakat, miután olvasóink felhívták a figyelmünket: nézzük meg, milyen szemetes némely helyen a társasházak környéke.

Borosfalkon, felesüvegek, tojáshéj és használt teafilter – hogy csak néhányat említsünk az egyik Aradi utcai társasház tövében éktelenkedő szemét közül. Ezt az egyetlen kiragadott példát elemezve is világos: egyrészt a hajnalban dolgozni induló munkások is rendszeresen otthagyják a göngyöleget, másrészt a társasház konyhai ablakain át is gyarapszik a hulladék. Ez utóbbi különösen elgondolkodtató.

Tegyük hozzá: az egyik lakó elmondása szerint legutóbb nyár végén rakatott ott rendet a közmunkásokkal az önkormányzati képviselő. 

Mások azt jelezték: náluk a villanyszekrényekben rendszeresen találni használt papírzsebkendőt és energiaitalos dobozt. Többen a földszinti tárolókra panaszkodtak: ezek tele vannak oda nem illő tárgyakkal, például használaton kívüli székekkel, ajtókkal. Röviden: egyesek lomtárnak használják a tárolót.

Megosztás