Különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét egy idős férfi Somogyban

A Pécsi Ítélőtábla 15 év fegyházbüntetésre ítélte a 75 éves babócsai férfit, aki 53 évig élt házasságban a feleségével, a nő viszont többször elköltözött tőle a folyamatos konfliktusok miatt.

A táblabíróság kedden meghozott ítéletével helybenhagyta a Kaposvári Törvényszék idén júniusi elsőfokú határozatát. A férfi 53 évig élt házasságban a feleségével, viszont konfliktusokkal terhelt kapcsolatuk miatt a nő többször is elköltözött, és véget akart vetni a kapcsolatnak – közölte az MTI.

A feleség 2021 őszén ismét elköltözött, de a férfi nem tudta elfogadni döntését. Többször megjelent a nő új lakóhelyén, ahol szidalmazta, fenyegette az asszonyt, aki emiatt az utcára sem mert kimenni. A férfi egy kocsmai italozás után egy novemberi estén elhatározta, hogy megöli a nőt, ezért magához vett egy fejszét és egy kést, és felesége otthonához ment.

Az asszony ajtót nyitott neki, de nem engedte be őt a lakásba. A kialakuló vita során a vádlott előbb egy fadarabbal és ököllel, majd a fejszével és a késsel támadt a nőre. Ezután hazament és – hogy a bántalmazást kölcsönös dulakodásnak tüntesse fel – hasba szúrta magát. Az erősen vérző nő értesítette fiát a történtekről és a központi segélyhívón sürgősségi ellátást kért, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék a férfit előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és zaklatás bűntette miatt 15 év fegyházra ítélte azzal, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A fellebbezések folytán másodfokon eljáró Pécsi Ítélőtábla a törvényszék döntését keddi ülésén megalapozottnak találta és helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Megosztás